Gökhan Yurdagül

Gökhan Yurdagül

Yerel seçimlere bir bakış

  Uzun bir dinlenmeden sonra yine yazılarımla karşınıza çıkacağım için ilk günün heyecanını yaşıyorum. Haksızlığa uğrayanların çığlıklarını herkese duyurmak için burada olmaktan çok mutluyum.

  Asıl konumuza gelelim.Yerel Seçimler…

 Beklenen sonuç herkesi memnun etti mi? İktidar partisi oyunu yükseltti mi düşürdü mü? Ana muhalefet partisi beklediği oyları aldı mı? Diğer Muhalefet partisi oyunu yükseltip genel seçimlere daha güçlü gireceğinin sinyalini verdi mi?

   Konumuz yukarıdaki sorular.

  Beklenen sonuç İktidar partisini bir nevi mutlu etti. Aslında Adalet ve Kalkınma Partisi istediği oyu alamadı. Geçmişe baktığımızda genel seçimlere göre 2,5 milyon oyunun azaldığı görmekteyiz. Bu bir başarısızlık mıydı?

  Tabi ki hayır… Her şeye rağmen AKP %45’lerdan fazla oy alabiliyorsa başarılı bir şekilde halkın desteğini arkasına aldığını göstermekte.

  Peki Ana Muhalefet Patisi Cumhuriyet Halk Partisi? İstediği başarıyı bir türlü yakalayamayan CHP bir an önce başarısızlığın sebebini bulmalı. Çünkü İktidar partisi olan AKP’yi bu zayıf anında bile sarsamıyorsa derhal CHP yöneticileri faturayı halka kesmekten çok kendilerine kesmesini gelecek yıl yapılacak genel seçimde olumlu bir hava yaratacağını düşünüyorum.

  MHP’nin bu seçimlerde oyunu 2,6 milyon civarı  artırdığını görmekteyiz. Bu MHP için bir başarı mıdır?

   Aslında MHP için bir başarı değildir. Daha fazla oy alabileceği bir seçimde aday hatasıyla oyunu düşürmüştür. Örneğin İstanbul- Ankara-İzmir gibi büyük şehirde adaylarının güçlü olması durumda MHP’nin oy oranının  yüzde olarak 20’leri aşacağına kesin gözüyle bakabilirdik.

  BDP’ye baktığımızda oylarını düşürdüğünü görüyoruz. Düşürme sebebi de zayıf olduğu yerlerde tabanının başka partiye o verdiğini göstermekte. BDP’nin hayal kırıklığına uğradığı il Bingöl’dür. (Bingöl de BDP’nin başarısız olma sebeplerine başka bir yazımda geniş yer vereceğim).

 

   Siyaset:yalan ağlarla örülmüş ateşten bir hırka…Ya da siyaset, insanları yüreğine girip sandıkta oyunu alıp diğer seçim sandıklarına kadar vitrinde bekletilen bir biblo…Siyasetin kısaca ülkemizde ki tanımını yaptım.

   Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.