Gökhan Yurdagül

Gökhan Yurdagül

Soma,halk ve Ankara'da ki ağalar

Nerden başlasam yazmaya.Yüreğimin acısından klavyeye basan parmaklarımı  hissetmiyorum. Kısacası beynim allak bullak. Hey Soma! Evlere ateş düşüren Soma! Yaktın be yüreğimizi..

  Soma “Suçum ne” diye bağrışını duyar gibiyim. Doğru ya suçlu sen değilsin. O Ankaradakiler değil mi? Sıcak koltuklarında dönme dolabı gibi dönen o vurdum duymazlar değil mi?

  Haklısın be Soma.

  Adam gibi denetlenseydi ve tedbirler alınsaydı o şehitlerimiz şimdi evlerinde çocuklarının yanlarında olurlardı. Şimdi soğuk ama çok soğuk toprağın altında ve yalnızlar…Artık evlatlarını, annelerini ve eşlerini göremeyecekler.

  Ama o Ankaradakiler evlerinde o sıcacık koltuklarında,evlatlarının ve eşlerinin yanında huzurlu bir şekilde hayatlarına devam edecekler. Paralarına para katacaklar. Yine yandaşlara peşkeş çektirecekler. Yine patlamalar olacak ve yine ölenler olacak.

  Halk mı? Halkın 7 gün sonra unutur. Halkı sakinleştirmek çok basit. Hemen Cuma bir hutbe. Bir hatimler okut, halk “ Takdir-i İlahi deyip” yani “KADER” deyip unutacak. Halk, bu ölümlere sessiz kalınmasaydı bu tedbirler çoktan alınırdı.

  Suçlu kim? Hükümet mi? Muhalefet mi? Maden sahibi şirket mi? Sizce kim?

  Suçlu bu Halk. Yanı bizleriz. Bizler her tedbirsizliğe kader deyip, bu paracıları şımartırsak daha çok çocukları babasız bırakırız.

  Bak göreceksiniz. Bir ay içinde olay kapanır basında gündem değişir. Ölen işçilere Tanzimat bile vermeyecekler. Hiç kimse kapılarını çalmayacak. Ankara’daki seçilmiş ağalar huzurlu bir şekilde uyuyacaklar.

  Halk mı? Güldürmeyin beni…Aman boş ver halkı! Kim takar bizi?

  Yarın Cuma. Sizce Cuma çıkışı halk bu ölümler için sokağa dökülüp hesabı sorulsun diyecek mi? Hani Mısırda ki öldürülen kardeşlerimizin sesini duyurmaya çalışan o mümin kardeşlerim maden işçilerimizin sesini duyurmak için meydana inecekler mi?

  Merakla bekliyorum…

  Bir ülke düşünün Başbakan’ın en yakındaki adam halktan birini polis yardımıyla evirip çevirip dövüyor. Acaba o polisler olmasa Başbakanın o yakın adamı vatandaşı dövebilir mi? Sıkıyorsa teke tek gel.

  Bir de market görüntüleri. Başbakanın o maden işçisine vurma sahnesi. Umarım kalabalıktaki itişmelerdir. Umarım ki Sayın Başbakan vurmamıştır. Ben bildiğim Başbakan bunu yapmaz,yapamaz ve yapmamalı.Öyle inanmak istiyorum.

  Artık yazacak bir cümle bulamıyorum.

  Son cümlem:

  Cezayı hak edenler cezalandırılsın. Tedbirler alınsın. Ölen kardeşlerimiz ailelerine maaş bağlanıp aileden en az bir kişiye devlet güvencesinde iş verilsin.Babalarını kaybeden evlatlara devletimiz babalık yapsın. Belki bu şekilde acılar azaltılır…

  Madende ölen kardeşlerimin ailelerine ALLAH’tan sabır diliyorum. 

  Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum