151 bin sözleşmeli kadrolu oluyor

151 bin sözleşmeli kadrolu oluyor

Bakan Faruk Çelik, 17 bin 800ü belediyelerden olmak üzere, 151 bin sözleşmelinin kadroya alınması için yapılan çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Belediyelerde sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 18 bin personel için yapılan kadro çalışmalarında kapsam genişletildi. Geçen hafta pazartesi günü gündeme gelmesi beklenen, ancak Bakanlar Kurulu toplantısının, Başbakan'ın rahatsızlanması üzzerine iptal edilmesiyle ertelenen çalışmada sona gelindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 151 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda yapılan çalışmayı tamamladıklarını, son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini söyledi.

Bakan Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, 17 bin 800'ü belediyelerden olmak üzere bazı KİT'lerle kamu kuruluşlarında çalışan 151 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması için yaptıkları çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Daha önce çıkarılan bir yasa ile 200 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirildiğini hatırlatan Çelik, bu kapsam dışında kalan 151 bin sözleşmeli için de çalıştıklarını dile getirdi. türkiye

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.