2023 Yılı Yeni Subay Alımları Başlamıştır

2023 Yılı Yeni Subay Alımları Başlamıştır

Açık kadroların doldurulması üzere 40 Pilot Subay adayı yeni iş hayatına başlayacak. 10 katı (400) aday ise mülakata davet edilecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2023 yılı Dış Kaynaktan Pilot Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu’ yayınlandı.

Lisans bölümlerinden 4 yıllık üniversitelerden ya da yüksekokullarından mezun olanların, kılavuzda belirlenen ilgili şartları sağlaması sonucunda kadın veya erkeklerden istihdam edildiği subaylara ‘Muvazzaf Subay’ denilmektedir. Eğitimin Hava Kuvvetleri içerisinde gerçekleşmesi durumunda da pilotluk unvanı kazanılmaktadır.


Muvazzaf Subaylar, SUTASAK şeklinde kısaltması olan ve açılımı ‘Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma’ olan bir eğitime tabi tutulurlar. Eğitimi başarı ile gerçekleştiren Subaylar ‘Teğmen’ rütbesine hak kazanırlar. Aksi durum söz konusu olduğunda yani eğitimin herhangi bir aşamasında başarısızlık durumunda adayların adaylık süreci son bularak ilişkileri kesilir. Tüm eğitim basamaklarını başarı ile bitiren adaylar ise artık adaylıktan ayrılıp atamaları gerçekleştirilen birer Subay olurlar.


Subay Alımı İlanına Kimler Başvuru Yapabilir?

Muvazzaf Subay Pilot olmak için belirlenen bazı Pilotaj bölümleri vardır. Bildirilen bu bölümlerden mezun olanlar dilediklerinde adaylıklarını sunabilmektedirler. İstenen bölümler şu şekildedir:

Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği kabul edilmektedir.

Uzay Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümleri Pilotaj bölümleri olarak yer almaktadır. Bu bölümleri bitirenler aday olabilmektedir.


Hem kadın hem de erkek adaylar diğer koşulları sağlamaları durumunda başvuruda bulunabilirler.

01.01.2023 tarihi baz alındığında adayların 29 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Son üç yıla (2021, 2022 ve 2023) ait olan Yabancı Dil Sınavları geçerli olmak ile birlikte, adayların en az suretle 60 puan almış olmaları şartı vardır. Bildirilen yıllarda birden fazla sınava girmiş olan adayların en yüksek olan puanı dikkate alınacaktır.

CPL olarak isimlendirilen Ticari Pilot Lisansı’na sahip olunması istenmektedir. Bu lisans belgesi başvuru sırasında kesinlikle sisteme yüklenmelidir. Aksi halde başvuru geçersiz sayılacaktır.


Askerlik hizmetinin yapmamış veya askerlik süreci içerisinde bulunan erkekler bu ilana başvuramazlar.

Adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gerekmektedir.

Yedek Subay ya da Yedek Astsubay olamaz kararı verilmiş olanlar bu ilanda adaylık talebinde bulunamazlar.

Kamu görevinden veya Devlet Memurluğundan çıkartılmış olanların bu ilan çerçevesinde adaylıkları kabul edilmemektedir.

Memurlar Kanunu içerisindeki maddelerde yetersizliği sebebi ile memur olmaya müsait olmayanlar bu ilanda adaylık başvurusu yapsalar da geçerli değildir.


‘Hava Araçlarında Uçuşa Elverişli’ olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu talep edilmektedir. İstenen sağlık raporunun geçerliliği 45 gündür. 45 günden önce alınan raporlar kabule dilmeyecektir.
Adayların boy ve kiloları Bakanlıkça bildirilen değerler aralığında olmalıdır.
Adaylar psikomotor ve fiziki yeterlilik testine tabi tutulacaklardır. Bu testlerden başarılı sayılanlar adaylığını sürdürebilecektir.

Pilot Subay Adayı Olmak için Nasıl Başvurabilirim? Başvuru Tarihleri Nedir?

Ön başvuru için belirlenen son gün 19 Mart 2023 Pazar günüdür. Son gün saat 23:59’a kadar yapılan başvurular dikkate alınacaktır. Başvuru şekli ise sadece e-Devlet şifresi ile MSB internet sitesinden olacaktır.

Milli savunma Bakanlığı’na ait resmi internet sitesinde ‘Personel Temin’ sayfasından başvurular alınmaktadır. Bu sayfada başvuru yapabilmek için e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Siteme giriş yapılması ile birlikte başvuru ekranı açılmaktadır. Ardından hazırlanan başvuru sihirbazı, adayların kolay bir şekilde başvuruda bulunması konusunda yardımcı olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum