4 bin 500 güvenlik korucusu alımı yapılacağının müjdesini verdi.

4 bin 500 güvenlik korucusu alımı yapılacağının müjdesini verdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak 4 bin 500 güvenlik korucusu alımı yapılacağının müjdesini verdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak 4 bin 500 güvenlik korucusu alımı yapılacağının müjdesini verdi. Mecliste, güvenlik korucularının maaşları ve sosyal haklarında yapılan iyileştirmeler hakkında bilgi veren Toprak, şu anda 55 bin 591 köy korucusu olduğunu ve bu sayının yakın bir zamanda 60 bine çıkartılacağının müjdesini verdi. Korucu alımına ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı;

Güvenlik korucularımızla ilgili Hükûmetlerimiz döneminde birçok çalışma yapıldı. Bunlardan bazılarını sizlere arz etmek isterim. 2021 yılı Nisan ayı itibarıyla 55.591 güvenlik korucumuz şu anda görev yapmaktadır, bu sayı yakın tarihte 60 bine kadar ulaşacaktır. Güvenlik korucularımızın primleri tamamen devletimiz tarafından karşılanmaktadır. 2017 tarihi itibarıyla sigortalı sayılmışlardır.

GÜVENLİK KORUCUSU MAAŞI NE KADAR?
Güvenlik korucularımızın 2013 yılında yaklaşık 900 TL olan aylık ücretleri kademeli olarak 3.617 TL’ye yükseltilmiştir. Emekli olan korucularımızın çocukları ve kardeşleri güvenlik korucusu olarak istihdam edilmiştir. Bunlar güvenlik korucularımıza sunduğumuz çalışmalardan bazıları. Çalışmamız yine devam ediyor, güvenlik korucularımızın aylık ücretlerinin asgari ücretin üstüne çıkarılması ve göstergeyle ilgili bir çalışmamız var, yakın tarihte Meclisime gelecek. Muhtemelen İYİ Parti milletvekili arkadaşlarımız bundan haberdar oldular, “Buradan nasıl pay çıkarabilirim?” hesabıyla böyle bir araştırma önergesi verdiler” dedi.


 
Bu konuda güvenlik korucularının ve polis veya diğer kolluğun özlük hakları ve maaşla alakalı iyileştirmeler konusunda bir talebini hatırlamak için onların şehit olmasına gerek yok. Al bayraklı tabutlar önünde bu konuşmaları yapmamıza gerek yok değerli arkadaşlarım. Onların sağ olduğu dönemlerde de içlerinde bulunduğu mağduriyetlerin bir an evvel giderilmesi için Parlamento olarak, Hükûmet olarak hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor.

Bu anlamda özellikle köy korucuları da biliyorsunuz terörle mücadelede özellikle PKK’yla Güneydoğudaki yapmış oldukları mücadelelerde çok önemli görevler üstleniyorlar ama ne yazık ki özellikle yıllardır talep ettikleri maaş ve özlük hakları konusunda herhangi bir iyileştirme olmuyor. Kendileri bu konuda çok ciddi platformlar kurdular, gerek sosyal medyada gerek geçen hafta içerisinde Grup Başkan Vekillerini, Parlamentodaki siyasi partileri ziyaret ettiler, daha öncede de sorunlarını ayrıntılı bir şekilde dile getirdiler. Bunlardan birkaç tanesini burada da onların talepleri doğrultusunda dile getirmek istiyorum.

KÖY KORUCULARININ TALEPLERİ
Onlar sadece Köy Kanunu’nun ilgili maddesinin ötesinde, köy koruculuğuyla ilgili bir temel yasayla, bir özel kanunla bunun düzenlenmesini istiyorlar. Bir başka kanuna atıf yaparak kendilerinin özlük hakları veya maaş iyileştirmeleriyle alakalı bir düzenlemeyi talep etmiyorlar değerli arkadaşlarım. Bunun haricinde, maaşla alakalı -özellikle asgari ücretin çok çok üzerinde- özellikle tazminatlarla alakalı, maaşa endeksli SGK primlerinde, kısa vadeli sigorta kolundan yararlanmakta, terör tazminatlarından yararlanma konusunda, emeklilikle toplu tazminatta ciddi iyileştirmeler istiyorlar. Emeklilik yaşının özellikle 50 yaşa indirilmesi konusunda ciddi talepleri var. Bu konuda ayrıntılı olarak Sağlık Yönetmeliği’yle alakalı, orduevlerine girişle alakalı, silah taşımayla alakalı, yurt dışı görevlendirmelerinde harcırahlarla alakalı ciddi talepleri var. Bunları üç dakika içerisinde dile getirmem mümkün değil ama bir kere daha ifade ediyorum: Bu konuda, Parlamentoda diğer her siyasi parti grubunu ayrıntılı bir şekilde ziyaret ettiler. Kendi üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeliyiz.

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 1- 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 2- 100 bin kişinin cebine indirdiği Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 2000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ TYP VE İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.