Bakan EYT Konusunda Açıklamada Bulundu

Bakan EYT Konusunda Açıklamada Bulundu

Bakan EYT Konusunda Açıklamada Bulundu

Erkeklerde 25’lik sigorta olduğu zaman prim günleri doldurulmuş ve kadınlarda 20 yıllık sigortalı olduklarında prim günlerinin dolmasıyla beraber emekli olabiliyorlar. Bu durum emeklilik yaşına takılan vatandaşlar için tümüyle soru işaretleri barındırıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilikle alakalı tüm sorunları açıkladı. Bu doğrultuda erken emeklilik konusunda mutlaka yaşın da önemli olduğunu açıkladı. Sadece prim günü ya da sigorta süresi ile emekli olunmadığını söyleyen Zümrüt Selçuk, yaşında emeklilik konusunda oldukça öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi. Emeklilik denilen şey üç aşamadan oluşuyor diyen Bakan, ilerde emeklilik yaşının tamamen yükseltileceğini ve65 yaş bandına oturtulacağını söyledi.


Erken emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için meclisten adım bekleniyor. Komisyon oluşturulup erken emekli olmak isteyen vatandaşların yüzü gülecek mi merak konusu.

Eğer erken emeklilik gündemde olur ve meclisten geçerse 1999 yılından önce sigortalı olacak vatandaşlar faydalanabilecek. Bu kanunla ilgili gündeme gelen henüz bir durum bulunmuyor. Erken emeklilik konusunda 1999 yılından sonra sigortalı olanlar için yasa gereği erkekler 60 yaşında ve kadınlar 58 yaşında emekli olabilecekler.

Bu yaş konusu hala gündemde konuşuladursun eğer erken emeklilik gelecekse Finlandiya veya Almanya gibi ülkelerde kullanılan yöntemin belirlenmesi de söz konusu olabilir. Her yıl aylıklardan belli bir oranda kesinti yapılarak, emekli olabilmek mümkün hale gelebilir.

Aylık maaşlar 50 yaşından sonra olabilir ve 50 yaşından üstü insanların istihdam yaratabilmesi için SGK teşviklerinde bulunabilirler.Yurtdışında birçok önerisi bulunan bu durumun Türkiye için gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Finlandiya ve Almanya gibi ülkelerin ortalama 61- 63 yaşları arasında erken emekli olabilmeleri söz konusu oluyorlar. Eğer yıllık kesintiyi kabul ederlerse erken emekli olabilmeleri mümkün oluyor. Emekliliğe hak kazanan insanların belli bir oranda kesintiyi kabul etmeleri gerekiyor. Türkiye’de de benzer bir uygulamanın uygulanacağı düşünülüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum