Bakan Şimdi Açıkladı: Taşeron İşçileri Kadroya Alacağız

Bakan Şimdi Açıkladı: Taşeron İşçileri Kadroya Alacağız

Yeni SGK bakanı Vedat İşıkhandan kamu işçilerine güzel haber geldi

Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için meclis yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta Bakan Işıkhan'ın çalışmaların devam ettiğini söylediği görülüyor.

Taşerona kadro düzenlemesi 

Toplu sözleşme görüşmelerini işaret eden Bakan Işıkhan, burada 696 sayılı KHK kapsamında dışarıda kalan kamu taşeron işçilerinin daimi kadroya geçirilmesi maddesi kapsamında taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir. Dedi.

1 Ekim'de TBMM açılınca hemen mi yoksa zaman geçince mi olacak birlikte göreceğiz. Genelde ak parti bu tarz işlemleri hep seçim öncesi iki üç ay önce hayata geçiriyor. Yerel seçimler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak.

Umuyoruz hem taşeron işçiler kadroya hem kademeli Eyt düzenlemesi hemde 4/D işçilerine tayin hakkı, Meslek Kodu Mağduriyeti gibi bütün problemler hallolur. Bizler Memurlara haber YouTube kanalımızdan hemde web sitemizde www.memurlarahaber.comda bu problemleri bitene kadar haber ve video yapmaya devam edeceğiz 

Kamu İşçilerine ve devlet memurlarına 820 bin TL ikramiye ödemesi yapılacaktır tıklayınız 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.