Berat Albayrak EYT konustu

Berat Albayrak EYT konustu

Berat Albayrak EYT konustu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli’de kadınlarla EYT’yi konuştu. Albayrak’ın açıklamalarında yine çözüm yoktu

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin EYT konusundaki tavrı malumunuz; emeklilikte yaşa takılanlar, onların gündeminde yok. Keza Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da EYT’nin çözümü noktasında olumlu bir açıklaması bulunmuyor. Albayrak, daha önce yaptığı açıklamada, “EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok” ifadelerini sarf etmişti. AKP İstanbul Belediye Başkan adayı, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın EYT’ye “Binali Yıldırım sözü veriyorum, az daha sabır” ifadeleri, emeklilikte yaşa takılanları bir nebze olsun umutlandırmıştı ki Albayrak cephesinden gelen açıklamalar, AKP’nin bu konudaki tavrının değişmediğini ve değişmeyeceğini gösterdi.

KATIRCIOĞLU VE SİBEL GÖNÜL
Berat Albayrak, dün Kocaeli’ye gelerek bir dizi programa katıldı, esnafları turladı ve STK’lerin Antikkapı Restoranda gerçekleştirdiği “Kadınlar Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor” programıyla Kocaeli programını noktaladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve AKP İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül gibi pek çok partili de bu programda yer aldı. MHP’li kadınların da programda olduğu görüldü. Ve Albayrak, ilimizdeki bu son programında kadınlara emeklilikte yaşa takılanlar konusuyla ilgili açıklamalar yaptı. EYT olayına hükümetin çerçevesinden bakan Albayrak, sorunun çözümü noktasında daha önceki tavırlarının değişmediğini gösteren söylemlerde bulundu. Salon içindeki katılımcılar tarafından çekilen videolar parça parça olduğundan Albayrak’ın EYT konusundaki tüm sözleri anlaşılamadı, yarım kaldı ancak genel itibariyle ortaya çıkan sonuç, EYT’nin çözülmesi noktasında bir adım atılmayacağı yönündeydi.

ALTIN BASMANIZ LAZIM
Albayrak, 1993 yılında dönemin başbakanı tarafından çıkarılan süper emeklilikte söz etti, EYT’yi oraya bağladı. İnsanların 38-40 yaşlarında emekli olduğunu dile getirdi, “Bu nasıl dünya, herkes emekli, herkes çalışıyor” dedi. Bir başka videoda, “Sosyal güvenlik sistemi nasıl işliyor biliyor musunuz, bir havuz var, havuzun iki tarafı var. Bir tarafına parayı koyuyor, bir tarafından parayı alıyorsunuz” ifadelerini sarf eden Albayrak’ın, bu sözlerinin devamı olduğu düşünülen kaydında ise “Parayı kimler koyuyor o havuza biliyor musunuz? Çalışanlar koyuyor, tüm Türkiye’de sigortalı olarak çalışan herkes o havuza para koyuyor. Niye koyuyor, o havuzda para birikiyor, yaşlandığınızda…” şeklinde konuşuyor.

Albayrak’ın konuşmasını kesit kesit veren diğer videolarda ise şu ifadeler yer alıyor:

“Şimdi paranın ödenmesi için ya altın basmanız lazım ya petrol, doğalgaz… Bir yandan para gelecek ki o para ödensin.”

“Devlet bir de sana para mı verecek, çalışıyorsun, çalışmaya devam et. Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, EYT…”

ŞEVKİ YILMAZ, “GİDERSİNİZ” DEMİŞTİ
Uzun lafın kısası Albayrak, kentimizde kadınlara EYT’yi anlattı, hükümetin neden bu konuyu çözmediği, çözemediği noktasında bilgiler verdi ancak çözümden söz etmedi. Hatırlanacağı üzere AKP’nin akıl hocası Şevki Yılmaz, EYT konusunda hükümeti çözüm üretmeye davet etmiş, Berat Albayrak’a çatmış ve “Çözmezseniz gidersiniz” demişti. Şevki Yılmaz, aynı zamanda AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın da babası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.