Devletten Emeklikte Yaşa Takılanlara Verilen Destek Para Ödemeleri

Devletten Emeklikte Yaşa Takılanlara Verilen Destek Para Ödemeleri

Yaşa Takılanlara Verilen Destek Para Ödemeleri

Yaşları nedeniyle çalışamayan, iş bulamayan bu vatandaşlar zaman zaman ekonomik zorluklar çekebiliyorlar. EYT'li vatandaşların yaşadıkları bu sorunlara karşı atabilecekleri bazı adımlar bulunuyor. Özellikle çalışma hayatında yer almayan, sosyal güvencesi olmayan EYT'li vatandaşlar devlet ve kurumları tarafından sağlanan bazı destek ödemelerinden faydalanabilirler. 

EYT'LİLERE SAĞLANAN DESTEK ÖDEMELERİ 

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, Kaymakamlıklardan, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kurumlardan alabilecek yardımları olabilir.

İşte devletten alabileceğiniz o destek ödemeleri. 

Bu destek ödemesi emeklilik için başvuru yapmış ancak ödemelerini almaya hak kazanmamış vatandaşlar için.SGK emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşların başvuru değerlendirme süreci uzadığında 3 maaşa kadar avans sağlar. Başvuru sürecinin 90 günü aşması halinde sağlanan bu nakit avans 3 maaş tutarında nakit yapılır. Geri ödeme ise emeklilik sürecinde taksitlerle olur. 

EYT'li vatandaşların sosyal güvencesi yoksa ve hane gelirleri düşükse 1000 TL sosyal yardım parası alabilirler. Ancak sosyal yardım parasında sağlanması gereken koşullar bulunmakla beraber vatandaşların başvurularının bakanlık tarafından kabul edilmesi gerekiyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvuruların ardından ödemeler PTT üzerinden yapılıyor. 

Kaymakamlıklar tarafından yapılan ödemeler vatandaşların durumlarına göre yapılıyor. Bu ödemelerde doğrudan EYT'li vatandaşlar bu ödemeleri alır diye bir durum bulunmuyor. Ancak EYT'li vatandaşların kendi özel durumlarına göre alabilecekleri ödemeler bulunabilir. Sgkbulteni.com olarak bu destek ödemelerini tek tek aktarıyoruz. İşte EYT'li vatandaşların kendi durumlarına göre değerlendirebilecekleri yardım ödemeleri. 

* Çocuk yardımı, Doğum yardımı parası, Eşi cezaevine giren kadınlara verilen sosyal yardım ve maaşlar.65 yaş üstü maaşlar, Kira yardımı, Dul kadınlara yardımlar, Muhtaç maaşı, Sosyal destek yardım,

*  Yakacak destekleri, Proje destek yardımları, Eğitim öğretim destekleri, Sgkbulteni.com olarak aktardığımız listede ayrıca; Şartlı gebelik için verilen maddi ve ayni yardımlar, Bayramlık ve gıda yardımı, Gıda destekleri, Kıyafet yardımı, Afet yardımları,

* Tıbbi malzeme yardımı, Bebek maması ve bez yardımı, Yatalak hasta bezi yardımları, Engelli raporu olanlara maaşlar, Evde bakım parası ödemeleri, Şartlı sağlık destekleri.

Bu yardım ödemeleri de doğrudan EYT'lilere yapılmıyor. Ancak aylık hane geliri düşük olan, sağlıksız evlerde kalan ve ev yapmak isteyen vatandaşlar prefabrik ve betonarme ev yardımı için başvuru yapabilir. Bu yardımlar prefabrik ev için 30.000 TL, betonarme ev yardımı için ise 40.000 TL olarak yapılır. Başvurular kendi ilçenizde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ödenir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.