Direksiyon Eğitimi Kaç Saat?

Direksiyon Eğitimi Kaç Saat?

Direksiyon Eğitimi Kaç Saat?

Direksiyon Eğitimi Kaç Saat?

 

Günümüzde ehliyet almak için sürücü kursuna yazılmak ve sınavları başarılı bir şekilde geçmek şarttır. Araba kullanmasını biliyor olsanız bile kursa yazılmalı ve tüm sınavlara girmelisiniz. Peki sürücü kursunun detayları nelerdir? Sürücü kursuna yazıldığınızda sizi neler bekliyor? Direksiyon eğitimi kaç saat? Tüm sorularınızın yanıtları bu blog yazımızda sizlerle!

 

Denizli Sürücü Kursu

Sürücü kursları teorik eğitim ve direksiyon eğitimi olmak üzere 2 farklı eğitim veriyor. Sürücü ehliyeti alabilmek ve direksiyon derslerine geçiş yapabilmek için teorik eğitimlere katılmalı ve sonunda yapılan sınavdan 70 ve üzeri almalısınız. Eğitim ve sınavı başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra direksiyon eğitimine hak kazanıyorsunuz.

Direksiyon dersleri sürücü kurslarının en önemli durağı olduğu için çok iyi bir eğitim almalısınız. İyi bir sürücü kursuna giderek kaliteli bir direksiyon eğitimi almanız, daha kolay ehliyet sınavını geçmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden Güven sürücü kursu ile görüşme sağlayabilirsiniz.

 

Direksiyon Eğitimi

Direksiyon eğitimi almanız gereken saatler yasal olarak belirlenmiştir. Bu eğitim sürecinde, hemen trafiğe çıkmanız mümkün değildir. İlk önce arabaya ait tüm detayları eğitmen eşliğinde öğrenmeniz gerekiyor. İkinci aşamada trafiğe çıkmadan sizlere yaklaşık 2 saat sürüş eğitimi veriliyor. Sürüş eğitiminden sonra eğitmen tarafında trafiğe çıkılması uygun görülmesi halinde kalan saatler trafik üzerinde görülüyor. Trafikte verilecek eğitim dışında M, A, A1, A2, B, B1, BE, F, C1, C, C1E, D1E, DE ve D sınıfı sürücü ehliyeti almak istiyorsanız da 2 saat gece sürüşü eğitimi alması gerekiyor.

 

Direksiyon Eğitimi Ders Saatleri

  • M, A, A1, A2 ve B1 sınıfı ehliyet alacaklar 12 saat,

  • A sınıfı sürücü ehliyet alacaklar 6,

  • B sınıfı ehliyet alacaklar 14,

  • D1 sınıfı ehliyeti alacaklar 7,

  • D sınıfı ehliyet alacaklar 14,

  • C1 sınıfı ehliyet alacaklar 10,

  • C sınıfı ehliyet alacaklar 20,

  • BE, C1E, CE, D1E ve DE sınıfı ehliyet alacaklar toplamda 6 saat direksiyon dersi almaktadırlar.

 

Sizler de ehliyet almak istiyor ve Denizli sürücü kursu arıyor iseniz hemen Güven sürücü kursu ile iletişime geçin. Süreç hakkındaki tüm detayları öğrenin, kaliteli bir eğitim ile sürücü ehliyeti almaya hak kazanın!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.