Emekli 4/D işçi ve memur 2023 Ocak maaş zammı için hesaplar sil baştan yapıldı

Emekli 4/D işçi ve memur 2023 Ocak maaş zammı için hesaplar sil baştan yapıldı

Cumhurbaşkanı jesti devreye girdi rakamlar değişti işçi ,emekli ve memur maaş zammı için hesaplar sil baştan yapıldı

TÜİK tarafından son olarak açıklanan Kasım ayı enflasyonu ile son 5 aylık enflasyon farkı zammı kesinleşmişti. Aralık ayı enflasyonun da açıklanması ile beraber son 6 aylık enflasyon oranı kesinleşirken bu oranın üzerine toplu sözleşme zam oranı, refah payı ve Cumhurbaşkanı jesti için belirlenen rakamların eklenmesi bekleniyordu. 

Gözler bugün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısına çevrilirken kabinenin ardından açıklama yapacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmiş durumda. Kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücrete zam, EYT'de yaş sınırı, memur ve emekli maaşına zam konusunda özel bir sunum yapması beklenirken nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. 

SON 5 AYLIK ENFLASYON FARKI ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

TÜİK tarafından açıklanan son veri ile beraber 5 aylık enflasyon farkı da kesinleşmiş oldu. TÜİK tarafından yayımlanan raporlar kapsamında;

TÜİK Temmuz 2022 Aylık TÜFE Oranı 2.37

TÜİK Ağustos 2022 Aylık TÜFE Oranı 1.46
TÜİK Eylül 2022 Aylık TÜFE Oranı 3.08

TÜİK Ekim 2022 Aylık TÜFE Oranı 3.54

TÜİK Kasım 2022 Aylık TÜFE Oranı 2,88 olarak ilan edildi. 

Açıklanan resmi rakamlar üzerinden yapılan hesaplamalarda 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 14,04, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 15,04 olarak kesinleşmiş oldu. Memur maaşı için bu rakama ek olarak yüzde 8 toplu sözleşme zammı da ilave edilecek. Yine Cumhurbaşkanı jesti ve refah payı rakamlarının da bu orana eklenmesi bekleniyordu. 

2023 İŞÇİ MEMUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI YÜZDE 30 DOLAYINDA OLACAK

Son veriler ışığında emeklilere maaş zammı yüzde 25.91 seviyesine yükselirken, memur ve emeklilere ise yüzde 27.83 olarak hesaplandı. Merkez Bankası beklenti anketi ile yıl sonu enflasyon tahmini rakamının üzerine 10 puanlık refah payı Cumhurbaşkanı jesti olarak eklenirse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde zam oranı yüzde 26.05 olarak, memur maaş zammı ve memur emeklisi zam oranı ise yüzde 27.98 olarak gerçekleşecek. 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.