En Lezzetli Dondurma ve Macaron Bir Tık Uzağınızda

En Lezzetli Dondurma ve Macaron Bir Tık Uzağınızda

Dondurmayı az ya da çok herkes sever. İster çikolata ister meyve aroması ya da farklı lezzetler tercih ediyor olun herkesin seveceği bir dondurma çeşidi mutlaka vardır

Üstelik dondurma her mevsim için mükemmel bir ikramdır. Yaz aylarında en sevdiğiniz dondurma çeşidiyle serinlerken kış aylarında bir dilim pastayı eşlikçisi dondurmayla lezzetin zirvesine taşıyabilirsiniz. Tatlı olarak ne sunacağınızı düşünmek yerine herkesin sevdiği bir lezzet olan ve kolayca servis edilebilen dondurmaya ortamın yıldızı olması için izin verebilirsiniz. Ve tabii ki kendinizi üzgün hissettiğiniz anlarda sizi neşelendirmek için Hazz dondurma çeşitlerinden bir kasenin yeterli olacağını unutmayın. Lezzetleriyle damaklarda iz bırakan Hazz markasının geniş ürün kategorisinde dondurma çeşitlerinin yanı sıra birbirinden özel aromalara sahip olan macaron çeşitleri de bulunur. Siz de dondurma ve macaron lezzetinin tadına varmak için hazz.com.tr adresinden 7/24 sipariş verebilirsiniz.

Dondurma birçok farklı şekilde servis edilebilir. Dondurmayı kendiniz dilediğiniz zaman tüketebildiğiniz gibi misafirlerinize ikram edebilir ya da gittiğiniz yerlere hediye olarak götürebilirsiniz. Dondurmaya ne kadar tutkun olursanız olun tek başınaysanız bir oturuşta tüketememeniz olasıdır. Bu durumda Hazz’ın en kaliteli ham maddelerden hijyenik koşullarda üretilen dondurma çeşitlerini buzlukta saklayabilirsiniz. Dondurucuda uzun süre üstelik tadında hiçbir bozulma olmadan Hazz dondurma çeşitlerini saklayabilirsiniz.

Dondurma yağ, süt, şeker ve stabilizatör temel bileşenlerinden meydana gelen bir gıda maddesi olma özelliğine sahiptir. Dondurmanın kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan biri dondurma üretiminde kullanılan ham maddelerin kalitesi ve tazeliğidir. Bunun yanı sıra ham maddenin ve diğer malzemelerin niteliği ve kalitesi kadar kullanılan yağın kaynağı, niteliği ve miktarı ile hacim artışı miktarı ve buz kristallerinin yapısı gibi birtakım noktalara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle tüm malzemelerin kalitesinden ve üretimin hijyenik ortamlarda gerçekleştirildiğinden emin olunan markaların ürünleri tercih edilmelidir.

Dondurmanın Mevsimi Olmaz

İlkbahar, yaz, sonbahar, kış fark etmeksizin dondurma dört mevsim tüketilebilen gıdalardan biridir. Eskiden pek çok kişi dondurmanın yaz aylarında tüketileceğini düşünse de artık dondurmanın her mevsime yakışan bir lezzet olduğu kabul edilmektedir. Her mevsime özel renklere, tatlara ve kokulara sahip olan dondurma sezonluk bir lezzet olmaktan çok daha fazlasını ifade etmektedir.

Yaz aylarında lezzetli bir dondurmanın akılları baştan aldığı konusunda hemfikir olmayan var mı? Güneşin yakıcılığından serin ve lezzetli bir molaya geçiş anlamına gelen dondurma yaz meyveleriyle tadına tat katıyor. Kırmızı meyvelerin damaklarda bıraktığı eşsizi en üst noktalara taşıyan dondurma sıcak yaz günlerinin olmazsa olmazlarından biridir.

Dondurma lezzetine kış aylarında da “Varım” demek için onlarca sebep sayabiliriz. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan mineraller içeren dondurma aynı zamanda pek çok hastalığa karşı direnç kazanmayı sağlıyor. Kış aylarında tüketilen dondurmaların lezzetleri kış meyvelerinin lezzetinin yanı sıra C vitaminleriyle de ön plana çıkıyor.

Soğuk gıdaların boğazda çeşitli enfeksiyonlara neden olduğuna dair bir inanış olmasına karşın dondurmanın böyle bir etkisi olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Tam tersi dondurmanın boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki sağladığına dair bir takım bilimsel çalışmalar vardır. Kesin olarak kabul edilmesi gereken nokta dondurmanın boğaz hastalıklarına neden olmadığıdır.

Dondurma soğuk bir besin olduğundan damarlarda büzüşmeye neden olur ve damar kanlanmalarını önler. Bunun sonucunda bademcik ameliyatından sonra dondurma tüketimi önerilir.

Dondurma Çocuklara Zararlı mı?

Dondurma ile ilgili doğru bilinen yanlışlar arasında “Dondurma çocuklara zararlıdır” cümlesi ilk sıralarda gelir. Bunun nedeni dondurmanın üst solunum yolu enfeksiyonlarını artırdığına dair yanlış kanıdır. Dondurma sadece sağlık koşullarına uygun olmayan koşullarda üretilmesi ve buna bağlı olarak meydana gelen mikroorganizmaların üst solunum yollarına yerleşmesi durumunda boğaz ağrısına neden olabilir. Bu nedenle güvenilirliğinden emin olunan kaliteli markaların ürettiği dondurmaların çocuklara zararlı olmadığı kolayca ifade edilebilir.

Hijyenik ortamlarda ve kaliteli ham maddeler kullanılarak üretilen dondurmalar yüksek besleyici değerleri ile ön plandadır. Bununla birlikte dondurma tüketiminin uygun miktarlarda olması çok önemlidir. Kalsiyum, vitamin ve protein bakımından çok zengin bir gıda olan dondurma kalsiyum içeriğiyle çocuklardaki kemik gelişimine katkıda bulunur. Düzenli kalsiyum almak büyüme sürecindeki çocuklar için önemli bir gereklilik ve avantaj olarak kabul edilir. Diğer yandan kalsiyum kemik erimesini önleme özelliğine sahiptir. Dondurma tüketimi kişinin diş sağlığının korunmasını, bağışıklığının artmasını ve metabolizmasının hızlanmasını sağlar.

Vitaminlerin çocuk sağlığı üzerinde ne kadar önemli olduğu tartışmaya kapalı bir konudur. Bu nedenle anneler çocuklarının zengin vitamin içeriklerine sahip gıdalar tüketmesine özen gösterirler. Çikolatalı dondurmada bulunan A, B12, D ve K vitaminleri pek çok açıdan yararlıdır. A vitamini cilt, göz, kemikler ve bağışıklık sistemi için vazgeçilmez olduğu gibi B12’nin sinir sistemini besleme ve hafızayı güçlendirme etkisi vardır. D vitamini kemiklerde kalsiyum toplanmasını sağlarken K vitamini kan akışında önemli bir rol üstlenir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.