Evimin Değeri Ne Kadar Eder?

Evimin Değeri Ne Kadar Eder?

Evimin Değeri Ne Kadar Eder?

Evimin Değeri Ne Kadar Eder?

İster ülke değiştirmek için olsun, isterse de bir sorunun cevabına ihtiyacınız olduğundan fark etmez; 'Evimin değeri ne kadar? Sorusu oldukça popülerdir.

Bir evin değerinin mevcut piyasa da bulunan ve benzer özelliklerde olan mülkler ile karşılaştırarak edinebilirsiniz.  Ancak elbette işin uzmanı olmadığınız için bazı hata paylarına açık olmalısınız. 

Konutunuza ait tapu ve belediyede mevcut resmi kurum ve evrak geçmişi gayrimenkulünüzün görünen değerini çok ciddi anlamda etkiliyor.

Evinizin kira bedeline göre değerinin belirlenmesi ne şekilde yapılır?

Evinizin 1 aylık kira geliri sizin kazancınızdır. İlerleyen dönemlerde toplam kira bedelini evinizin değerini belirleyici bir faktör olarak kullanabilirsiniz.  Yani konut gibi taşınmazların satış değeri, taşınmazın ilerleyen senelerde konut sahibine sağlayacağı kazancın bugün itibarı ile net değeri olarak görülür. 

Emsal evlerin karşılaştırılması ile evinizin değerinin belirlenmesi ne şekilde yapılır?

Bu yöntem ile evinizin değerini hesaplama şansınız olsa bile tek başına yeterli bir yöntem değildir. Konutun konumu, satış bedelini belirleyen başlıca faktör olsa dahi;   mülkünüzün baktığı sokak ve cadde dâhil birçok diğer etkene göre belirlemek gerekir.

Satmayı ya da almayı düşündüğünüz evin bölgesinde bulunan satılık mülkler veya yakın zamanda satışı gerçekleşmiş mülklerin fiyatlarını online web sitelerinden görebilirsiniz.  Emsal karşılaştırmasını bu kriterler ile yapabilirsiniz.  Ancak bir evin değerini etkileyene farklı faktörler de bulunur; Örneğin binanın yaşı, cephenin açık olup olmaması, daire ise katı ve konumu gibi onlarca kriter önem arz eder. 

Mülkünüzün Değerini Nasıl Öğrenebilirsiniz?

İnternet üzerinden evin değerini hesaplayan yazılımlar var.  Sağlanan ev değeri verilerine dayanarak evinizin bugün ki değeri ve geçen yıl içinde değerin nasıl değiştiği hakkında size bir fikir verecektir.

Sadece adresinizi seçtiğinizde, web üzerinde yer alan program size eviniz için yaklaşık bir değer verecektir.  Bununla birlikte, bunun sadece bir rehber olduğunu ve ipotek uzmanının her zaman mülkün değerinin ne kadar olduğunu doğrulamak için bir değerleme isteyeceğini lütfen unutmayın.

Bu hesap makinesi, evinizin tahmini değerini anlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmış olsa da, evinizin gerçek değeri sonucun üstünde veya altında olabilir. Çünkü evin değeri sadece konum ile ilgili değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.