İnternetten alışveriş yapanlardan para alınacak! 25 Aralık 2020

İnternetten alışveriş yapanlardan para alınacak! 25 Aralık 2020

Bundan sonra internetten alışveriş yapanlardan para alınacak!

AK Parti‘nin normal alışverişlerde kullanılan poşet için vatandaşlardan alınan ücretin internet alışverişlerinden de alınmasına ilişkin önergesi TBMM onayından geçti.

Buna göre, artık internetten alışveriş yapılanlardan poşet parası alınacak. Peki, internet alışverişlerinde poşet parası ne kadar olarak ödenecek?

Pandemi ile beraber vatandaşların internet üzerinden alışverişleri arttı. Bulaş riskinin azalması için vatandaşlar ihtiyaçlarını internet üzerinde gerçekleştiriyorlar.

Bu kapsamda AK Parti internet alışverişlerinden de alınması için önerge hazırlamıştı. AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan önerge kabul edildi.

2021 için zam yapılmadı
Önergenin kabul edilmesi ile beraber artık internet üzerinden alışveriş yapanlar 25 kuruş poşet parası ödeyecekler. 2019 yılında Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için başlatılan uygulama ile kişi başı poşet kullanımı aylık olarak 10’a kadar düştü.

2021 yılında da devam edecek paralı poşet uygulamasında zam yapılmayacak. Vatandaşlar market ve mağazalardan yaptıkları alışverişlerde poşet başına 25 kuruş ödemeye devam edecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.