Kamu 4/D ve taşeron işçiler için 2023 yılı ek protokol imzalandı

Kamu 4/D ve taşeron işçiler için 2023 yılı ek protokol imzalandı

Flaş gelişme yaşandı

EK ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ (V)

11.08.2021 tarihinde Hükümet, Kamu İşveren Sendikası (TÜHIS) ve İşçi Sendikaları Konfederasyonları arasında imzalanan "2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü" nün eki niteliğinde olmak kaydıyla; Gazi, terör mağduru ve şehit yakınlarının T.C. Anayasasının "Kanun Önünde Eşitlik" başlıklı 10. maddesinin üçüncü fikrası hükmü doğrultusunda işlem yapmak amacıyla taraflara Ek Protokoller düzenleme veya toplu iş sözleşmesine yeni madde ekleme yetkisi vermek amacıyla bu Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü düzenlenerek 03.10.2022 tarihinde imza altına alınmıştır.

1) EK PROTOKOLÜN YÜRÜRLÜK BAŞLANGIÇ TARİHİ:

İşbu Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü 11.08.2021 tarihinde Hükümet, Kamu İşveren Sendikası (TÜHIS) ve İşçi Sendikaları Konfederasyonları arasında imzalanan "2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü"nün 10. maddesine istinaden Kamu Kurum ve Kuruluşlarını kapsamak kaydıyla en erken 2023 yılının Ocak ayından geçerli olmak üzere taraflarca düzenleme yapılacaktır.

2) EK PROTOKOLÜN KAPSAMI:

İşbu Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü Kamu Kurum ve Kuruluşlarında imzalanmış olan toplu iş sözleşmelerinden yararlanan ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan işçileri kapsar. n) Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilere saatlik/günlük/aylık çıplak ücretinin

% 10'u (Yüzde on) tutarında Ek Prim ödenecektir. Bu konuyla ilgili düzenlemeler taraflar

arasında yapılacak olan protokollerde veya toplu iş sözleşmelerinde belirlenmesine karar verilmiştir.

b) 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamındaki Kamu Kurum ve Kuruluşları; 11.08.2021 tarihinde Hükümet, Kamu İşveren Sendikası ve İşçi Sendikaları Konfederasyonları arasında imzalanan "2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü" nün eki niteliğindeki bu Ek Çerçeve Anlaşma Protokolüne uymakla yükümlüdürler.

PROF. DR. VEDAT BİLGİNfb-img-1665515055151.jpg

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.