Kamu İşçilerin 2023 maaş zammı için kritik tahmin geldi!

Kamu İşçilerin 2023 maaş zammı için kritik tahmin geldi!

700 bin kamu işçisinin zam pazarlığı nihai aşamaya gelmek üzere

Kamu işçileri adına bugün önemli gelişmeler yaşandı! Önce Ergün Atalay Vedat Bilginle telefonda görüşme yaptı. Okumak için buraya tıklayınız

Hemen ardından ise  TV kanallarının karışına geçip canlı yayında önemli açıklamalar yaptı okumak için buraya tıklayınız

Bunun ardında ise ünlü ekonomist TV lerde önemli bir açıklama yaptı

Ekonomist Muhammet Bayram milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “700 bin kamu işçisinin zam pazarlığı nihai aşamaya gelmek üzere. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs’ta Memur-Sen Genel Kurulu’nda müjdeyi verecektir diye düşünüyorum.

Kamu işçileri tarafından yapılan teklif şuydu: 15 bin TL taban ücret olmasını istiyorlardı. İlk başta ilk 6 ay için yüzde 35 zam, daha sonrası için enflasyon farkı artı yüzde 5’lik zam istiyorlardı. Sosyal hakların da artırılmasını istiyorlardı.

Şu anda hükümet tarafından gelen ilk teklifte 11.500 TL taban ücret belirlendi. İlk 6 ay için yüzde 30 zam belirlendi. Daha sonraki teklifte 12.000 lira taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 olarak güncellendi.

Burada ben yine 12 bin lira ile 15 bin TL arasında bir rakamla pazarlığın sonuçlanacağını düşünüyorum. 13 bin lira civarında bir taban ücret bağlanır diye düşünüyorum.

Bu işçilerin doğal hakkı, ben zam kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeli bir haber vereceğini ve işçi tarafının memnun olacağını düşünüyorum.

Kamu işçilerinin sosyal yardım talebinin karşılıksız kalmayacağını düşünüyorum. Memur-Sen Genel Kurulu’nda 1 Mayıs’ta zammın ve sosyal yardım talebinin nihayete erdirileceğini düşünüyorum.

İşçi tarafı, aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, ardından tüm ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve daha sonra birinci altı ay için yüzde 45 zam yapılması yönündeki ısrarını sürdürürken, hükümetten gelecek yeni teklifi de beklemeye başladı.

Bu kapsamda, hükümetin yeni bir teklif için hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenilirken, görüşmelerin hafta içi hareketlenmesi ve sözleşmenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması bekleniyor.

video işte bakanın açıklamaları: 

Aile Bakanlığı Kamu işçilerine Güzel Haber sonunda Gelmiştir TIKLAYIN

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.