Tayyip Erdoğan Talimatı Verdi: Maaşlara Refah Payı Eklenecek

Önümüzdeki ay bütün memurlara , kamu işçilerine ve asgari ücretli çalışanlar ile emeklilerin maaşlarına refah payı eklenecektir

Kamu çerçeve protokolü sürerken dün Ergün Atalay ile Vedat Bilgin görüşme yapmıştı. Görüşme sonucunu özel haberle değerlendirme yapmıştık okumak için buraya tıklayınız

videosu da var: 

 Erdoğan asgari ücretli, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam ve emekliye refah payı verilmesi için çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Ama kötü haber ise hemen şimdi değil Temmuz ayında!  Ve iki hafta sonra da seçim de  seçilip seçilmeyeceği  ise şuanlık belli değil.

Millet ittifakının adayı Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ise Bu Haziranda emeklilere 15 Bin TL bayram ikramiyesini vereceklerini ve her bayramda 8500 TL ikramiye vereceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu  her 24 Kasımda öğretmenlere bir maaş ikramiye, en düşük emekli maaşının asgari ücrete çekilmesi, açlık sınırı altında ( 24 bin TL ) altında kamu çalışanının maaşının olmayacağını açıkladı.

Vedat Bilgin'in açıklamasına göre:

7.500 lira üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emeklinin aylığına refah payı eklenmesi için çalışma başlattı. En düşük emekli aylığının 7.500 liraya çıkarılmasıyla bunun üzerinde aylık alanlar arasındaki makas yapılan zamla kapatılacak.

2023 TEMMUZDA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM KESİN

Temmuz ayında asgari ücrete artış kesinleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu temmuz ayından önce toplanarak açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranına göre zam oranını netleştirecek

 Yüzde 20'lik bir artış durumunda brüt 12 bin 10 lira, net 10 bin 200 lira, yüzde 30'luk artışt net 11 bin 50 lira, brüt 13 bin 10 lira, yüzde 40 artış durumunda da net 11 bin 908 lira, brüt 14 bin 11 lira olacak.

KAMU DAKİ MEMURLARA EMEKLİLERE İŞÇİLERE DE REFAH PAYI VERİLECEK AMA TEMMUZDA!

Buna göre, temmuz ayında emekliler ve kamu çalışanlarının tamamını kapsayan düzenleme yapılacak. Çalışma Bakanı Bilgin'in ifadesiyle, "Aşağıdakiler yukarıya, yukarıdakileri biraz daha yukarıya" taşınacak. En düşük emekli aylığının 7.500 liraya çıkarılmasının ardından uzun yıllar prim ödeyip aylığı aynı seviyede kalan emekliler bu duruma tepki göstermişti.

KAMU İŞÇİLERİNE 2023 MAAŞ ZAMLARI

 "Bir oransal artış yapacağız. Asgari ücretle olan işçilerin 12 bin veya 12 bin 500'e çekilmesi. Onların talep ettiği bir rakam var. Toplu sözleşmeleri Kamu İşveren Sendikaları yapıyor. Ben orada devletin temsilcisiyim. Nihai kararı sendikalarımızla oturup çıkartacağız. Kamuda çalışanlarımızın alacağı ücret seviyeleri önemli çünkü kamu sektörü emekçileri özel sektöre de öncülük ediyorlar. Kamu çalışanları yani memurlar bundan olumsuz etkilenmiyor" dedi.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.