696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

696lı Kamuda ve özelde çalışan kamu işçilerinin özel 11 madde hazırladık

Kamuda ve gerek özel sektörde çalışan emekçilere dair düzenleme gerektiren ana başlıklar ve talepler.

1-Gece zammı , vardiya zammı tüm sektörde uygulanmalıdır.

2-Aile yardımı ( 657 Devlet Memurları kanunu madde 202) tüm işçilere de verilmelidir.

3-Kadin çalışanlar için hamilelik, Sut izni ve genel hükümler ( 657 Devlet Memurları kanunu madde 102) Anneyi işçi yada memur annesi olarak ayırmaktan vazgeçilemeli gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

4-İsyerlerinde çalışanlarin SGK bildirimlerindeki Meslek kodu uygulamaları için genel yazı ve resmi işlemlerin kontrol edilmesi ve mekanizmanın işletilmesi.Fiilen yapılan ise karşılık uygun Meslek kodu bildirimi yapılmalı ve yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

5-2023-24 vergi dilimleri belirlenirken yeniden değerleme oranında artırılması.193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 123. maddesine göre; Kanunun 19, 21, 23/8, 23/10, 31, 40/1, 40/7, 47, 48, 68, mükerrer 80, 82 ve 86, 89/15 maddelerinde yer alan maktu had ve tutarlar ile 103’üncü maddesinde yer alan gelir vergisi tarifesinin gelir dilim tutarların her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak VUK hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle dikkate alınmalıdır.Cumhurbaskanı yetkisini kullanarak daha dengeli Bir vergi dilimi belirlenmelidir.

6-Yetki uyuşmazlığı olan işyerlerinde , Öncelikle Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ( Uyuşmazlık çözümü için) ön inceleme komisyonu kurmalı , komisyon kararı taraflar ile bir araya gelinerek taraflara sunulmalıdır , aksi durumda olası mahkeme süreçlerin de , Bakanlık komisyon raporu mahkemeye sunulmalıdır .Mahkemenin kesin karar verdiği tarihe kadar ücret zamları ve tüm hakları aynen uygulama ya devam etmeli hiçbir çalışan mağdur edilmemelidir.

7-2023-24 kamu çerçeve protokolü asıl ve olası ek protokolleri ilgili kamu kurum kuruluş tüm işyerlerinde aynen uygulamaya konulması gereklidir işyerlerinden uygulamalar için görüş öneri alınması yada sürecin hak kaybına uğratacak durumlarına dikkat ve özen gösterilmesini sağlanmalı, Belediye şirket ve Kamu ya ait tüm işyerlerinde tediye ödemeleri ve KÇP uyum sağlanması için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

8-Kamu çerçeve protokolü gereğince, İşveren Sendikası üyesi olmayan işyerlerinde de Tüm makdu ödemeler ücret zammı oranın da artırılacak, işçi sendikaları ile işveren yada vekilleri bu konuda gerekli düzenlemeleri sağlamalıdır.

9- İşyerlerinde emeklilik durumu ile işyerlerinden ayrılan yada Eksik personel tespiti ile kamu işçilerinin yaptıkları işler de aynı pozisyonda aynı statüde aynı kadro da istihdam edilmek üzere personel alımı işçi alımı yapılmalıdır. Kamuda hizmetinin sekteye uğramaması adına işçinin işyerinden ayrılis tarihinden itibaren en geç 2 ay içinde yapılmalıdır , kamuda işçi kadrosu yerine , 4b yada farklı kadro pozisyonları ile yapılan alımların son bulması gereklidir.

10-Guvenlik görevlisi olarak çalışan işçilerin, kimlik kartı iptali halinde, Kamu engel suçları dışında ve başka bir alanda çalışmaya engel olmayan sağlık durumları halinde , aynı İşyerinde başka görevlerde çalıştırma ya devam ettirilmelidir.Gorev icabı görev yerini terk edemeyen ara dinlenmesini nöbet yerinde geçiren işçilerin ara dinlenme süresi çalışma süresinden sayılmalıdır bu konuda da yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

11-Bakanlik genel müdürlük gibi işyerlerinde tüm işçilerin tayin hakkı için yasal çalışmalar bir an önce başlamalıdır , üniversiteler gibi özerk kuruluşlarda çalışan işçiler için aynı pozisyonda ki işçilerin yer değişikliği ( iki kurum arasında) işveren onayı ile gerçekleştirilebilmelidir, aile anne baba eş çocuk kardeş için sağlık durumlarında Hayati tehlike ve uzun süreli tedavi durumlarında geçici görevlendirme ile (başka il ve benzeri işyeri ) arasında işyeri değişlikliği yapılmalıdır.

Bir Eylül'de 7 Kurumdaki kamu işçilerine maaş zammı yapılacaktır tıklayınız videoyu izleyiniz

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum