Kamuya daimi kadrolu 4 bin 538 işçi ve memur alımı yapılacaktır

Kamuda seçim öncesi işçi MEMUR gardiyan alımları devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı 679 aşçı, 1.971 temizlikçi, 51 şoför ve 1.837 koruma ve güvenlik görevlisi toplamda 4 bin 538 personel alımı yapılacaktır 

Kamuya işçi ve memur alımları tam gaz devam ediyor.

Adalet Bakanlığı 22 bin işçi ve memur ile gardiyan alımları devam ediyor ilana kesinlikle başvuru yapınız tıklayın

Aile Bakanlığı 2 bin 454 mülakat olmadan işçi ve asdep ve memur alımı yapılacaktır kaçırmayın tıklayın 

Sağlık bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı kurada  asil olarak çıkanlar ne yapacak tıklayın 

d1.jpgd2.jpg

d3.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında (dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur'an kursları ile Kur'an kursu yurt ve pansiyonları) münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek 2'nci maddesi çerçevesinde 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre destek personeli ile koruma ve güvenlik görevlisi (silahsız) alımı yapılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 26.04.2023-05.05.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden yapılacaktır.

2. Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir.


3. Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır.

4. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezunu olan adaylardan bu duyuruda belirtilen koruma ve güvenlik görevlisi unvanına başvuru yapmak isteyenlerin Başkanlığımızla ayrıca irtibata geçmeleri gerekmektedir.

5. Ortaöğrenim bilgileri, ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adaylar ortaöğrenim bilgilerini başvuru ekranındaki alanlara kendileri manuel olarak girecekler ve öğrenimine ilişkin belgeyi başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyeceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuru onay işlemleri gerekli kontrollerin ardından Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecektir.

. Şoför unvanına başvuru yapacak adaylar, istenilen sürücü belgesinin önlü/arkalı fotokopisini başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyeceklerdir. Bu kontenjan grubuna başvuru yapan adayların başvuru onay işlemleri gerekli kontrollerin ardından Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecektir.

7. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayların kendileri sorumlu olacaktır.

8. Müracaatların sona ermesinden sonra adayların başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

9. Adaylar, başvuru ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde öz geçmişlerini yazacaklardır.

Diyanetin sözleşmelileri kadroya geçirirken sınav yapması Anayasaya aykırı mı?
Diyanetin sözleşmelileri kadroya geçirirken sınav yapması Anayasaya aykırı mı?
10. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

III. SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT VE DUYURULAR

1. Sınavın süreçleri ile ilgili bütün duyurular Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2. "Sınav Giriş Belgesi" alma ve sınav sonuç öğrenme işlemleri adaylar tarafından "sinav.diyanet.gov.tr" adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

IV. SINAVA ÇAĞIRMA, SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE KONULARI

1. Başvuruların her bir unvan için ilan edilen sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSS puan sırasına göre son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

2. Sınav, sözlü olarak aşağıdaki tabloda belirtilen sınav merkezlerinde yapılacaktır.

d4-1.jpg

D

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum