SON DAKİKA! 2020 Yılı Bütçesinde EYT Maddesi!

SON DAKİKA! 2020 Yılı Bütçesinde EYT Maddesi!

2020 Yılı Bütçesinde EYT Maddesi!

2020 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal tarafından yapılan sunumda 2020 yılı için yapılan ödemeler yer aldı.

Bu çerçevede öngörülen verileri paylaşan Naci Ağbal, 2020 yılında sosyal harcalamalar için 69,5 milyar TL, emekli aylıkları için 365,9 milyar TL ayırdıklarını ifade etti.
Bu açıklamaların ardından ise kendisine sorulan sorulara yenıt veren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal emeklilikte yaşa takılanlar için sorulan bir soruya yanıt verdi. Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama detayları şöyle;

Bütçe Görüşmelerinde EYT Sorusu geldi 2020 Bütçesinde EYT için herhangi bir şey yok!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal kendisine sorulan, 2020 yılında bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığı sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi.

"2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi." Bu kapsamda hükümet adına Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda hükümetin eyt çalışması olmadığı ifade edilmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.