4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

Taşerona Kadro Seçim Sonrasına mı kalmıştır?

Türkiye Ak Parti döneminde bir önceki seçimde 696 KHK ile yaklaşık 300 Bin Taşeron işçi Nisan 2018 de kadroya alınırken birçok problemi halletmeden sadece ''KADRO'' verilmişti.

Ne Tayin hakkı verildi Ne zorunlu emeklilik kaldırıldı, nede yüzde fazlası maaşlar verildi!

Şimdi yine Türkiye seçime gidiyor ve yine aylardır bakan taşerona kadro verileceğini söylüyor.

Peki kadro ne zaman gelecek?

Şuan biz bu yazıyı 21 Mart 2023 tarihinde yazıyı kaleme aldığımızda geçici işçilere 11 ay 29 gün süre ile işçi kadrolarına devam edeceğini bu hafta TBMMden geçecek kadro ile alacaklar.

Aynı zamanda bu dönemde de EYT 8 Eylül 1999 öncesi kademeli de olsa geçerken 2018 tarihinden beridir 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin zorunlu olarak emekli edilmeleri de 3 Mart 2023 itibariyle son bulmuştur.

2018 den itibaren zorunlu olarak emekli edilen 696 lı KHK mağduru eski taşeron yeni kadrolu işçi arkadaşlarımıza da istemeleri halinde eski görevlerine dönmeleri sağlanmalıdr.

Tayin hakkı ise halen bu yazı kaleme aldığımızdan beridir verilmemiştir.

Kadro Taşeronun hakkı ise aldığımız duyumlar sadece kamu iktisadi Teşekkülerinde çalışan işçilere verileceği yönündedir. Bu Yanlıştır. Bütün taşeron işçiler amasız fakatsız kadroya alınmalıdır

Muhalefet partileri de bir yandan boş durmuyor ve Ak partiyi sıkıştırmaya devam ediyor.

Bugün İYİ Parti Adana Milletvekili Eski Kamu- Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK yazı yazdı ve taşerona kadronun ne olduğunu sordu

işteo yazı:

AKP’nin İktidar olduğu 2002’de kamuda sadece 20 bin civarında taşeron çalışan vardı. Bu rakam daha sonra, belediyeleri de dahil ettiğimizde 1 milyonu aştı.Daha sonra seçim vb baskılar sonucu, sözde bir kadro verildi ancak emsali çalışanların, tayin vb haklarına sahip olamadılar.

Belediyelerde kadro yalanı ile 500 bin kişi şirket işçisi yapıldı. Belediye işçileri adeta kıyamet koparıyor ama AKP’nin kılı kıpırdamıyor. %70/30 engeline takılan taşeron çalışanlara verilen sözü, adeta yuttular. Şimdi de, pişkinlikle, seçimden sonra diyorlar. İnanan yok tabiki!

Taşeron sistem, tam bir sömürü sistemidir. Bir yandan, yandaşlar zengin edilirken, diğer yandan ucuz iş gücü temin edilmek istenmiş ve üniversite mezunu gençlerimiz de dahil, uzun yıllar, evlatlarımızın umudu, geleceği çalınmıştır. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış.

Bizde Sayın koncuk'a katılıyor ve ayrımsız olarak BİT ve KİT bütün taşeron işçilerin kadroya acilen alınmasını diliyoruz. Tüm Taşeron işçileri YOUTUBE Taşeron sayfamıza bekliyoruz birlikte Başaracağız Tıklayınız abone olunuz

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.