ÜCRETSİZ...

ÜCRETSİZ...

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ! ÜCRETSİZ...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması hayata geçti. Vatandaşlar uygulamayı telefonlarına ücretsiz olarak indirebilecekler. Uygulamayla riskli bölgelerin yerlerini görerek, kendinizi koronavirüsten koruyabilirsiniz. Ayrıca uygulamada online koronavirüs (Kovid-19) testi yapılabiliyor.

 

Koronavirüsle mücadele kapsamında Bakanlık tarafından geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması hayata geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da daha önce duyurduğu uygulamayı telefonlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamada vatandaşlar riskli bölgede olup olmadığını görerek, kendini koronavirüse karşı koruyabilecek. Ayrıca online koronavirüs (Kovid-19) testi de yapılabiliyor.

ONLİNE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILABİLİYOR
Uygulamada online Kovid-19 testi de yapılabiliyor. Vatandaşlara bu kapsamda, “Yeni başlayan 38 derece üzeri ateş, yeni başlayan kuru öksürük, yeni başlayan nefes darlığı, yeni başlayan tat, koku kaybı” varsa bunlardan birini işaretlemesi isteniyor. Vatandaşlar belirli aralıklarla Kovid-19 testini tekrarlayabiliyor. Sorulara verilecek yanıtlar kapsamında kişiler en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.