Ay'a çıkmak isterken ancak çatıya çıkabildim

Türk Astronotlar işsiz geziyor

Batmanlı Astronot Mahmut Tekeş Atanamadı ve şu anda işsiz
Hem Astronot Hem İşsiz
          Onca yıl okudu , uzay'a çıkan ilk Türk olma hayalleriyle başarılı bir şekilde astronomi okudu. Mezun oldu ancak şimdi ise atanamadı ve inşaatlarda işçi olarak çalışıyor.

Türkiyede ki Astronomi Derneğinin Başkanlığını Yapıyor
             İçinde bulunduğu durumu " Güleriz ağlanacak halimize " misali esprili bir şekilde anlatan Mahmut Tekeş ,  " Ay'a çıkmak isterken ancak çatıya çıkabildim " şeklinde konuştu.
 
Hayallerinin peşinden koştu ancak ...
              Çocukluktan beri astronot olmayı isteyen Mahmut Tekeş 2010 senesinde okudu astronomi bölümünden mezun oldu anca işler istediği gibi gitmedi. Atanmayı bekleyen ancak üzerinden yıllar geçmesine rağmen atanamayan Mahmut Tekeş şimdilerde inşaatlarda çalışıyor.  bu şartlarda ise beyin göçünün ne denli haklı bir karar olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.

Astronomi alanında atamaların yok denecek kadar kısıtlı olduğunu ifade eden Tekeş,

“Bununla birlikte önceden bu bölümden mezun olanlara formasyon verilme hakkı vardı ama o da alındı. Bu bölümden mezun olanlar formasyon sonrası fizik ve matematik öğretmenliği yapabiliyordu ancak bu da ellerinden alındı. Bilim merkezleri yaygınlaşmaya başladı. Ama onlar da ensesi kalın ağabeyler ve dayıların elinden geçtiği için işin erbabı değil de, torpili olan insanlar yerleştirilmeye başlandı. Biz de şuan bir yandan çalışıp, bir yandan etkinlik yapıp gökyüzü gözlemi yapıyoruz. Aya çıkmayı düşünüyordum ama ancak çatılara kadar çıkabildim” dedi.
 
Dernek olarak anaokullardan üniversitelere kadar bütün yaş gruplarına eğitim ve öğretim sezonu boyunca kendi imkanları ile eğitimler verdiklerini anlatan Tekeş, “Bizi davet eden her yere gidiyoruz. Ama gönül isterdi ki destek sağlasa bize. Projelerimiz kabul edilmiyor, destek alamıyoruz. Liselerde seçmeli astronomi dersi var ama o liselere Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunları değil de fizik, matematik mezunları giriyor. Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunları olarak ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sene de bu bölümden birçok insan mezun oldu ve işsizlik ordusuna katıldı. Bunu önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlayacaklar. Her geçen gün diplomalı işsizlerimiz artıyor” diye konuştu.

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 1- 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 2- Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 1000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri