YAŞA TAKILMADIĞI HALDE, EMEKLİ OLAMAYANLAR NEDEN EMEKLİ OLAMIYOR???

YAŞA TAKILMADIĞI HALDE, EMEKLİ OLAMAYANLAR NEDEN EMEKLİ OLAMIYOR???

YAŞA TAKILMADIĞI HALDE, EMEKLİ OLAMAYANLAR NEDEN EMEKLİ OLAMIYOR???

1- YAŞI DOLDUĞU HALDE; İHYA KAPSAMINDA İSTEDİĞİ GÜNÜ SATIN ALAMAYIP, EMEKLİ OLAMAYAN VATANDAŞLARIMIZA; İSTEDİĞİ GÜNDEN FAZLASINI ALMASI ZORUNLU TUTULMAMASI, EMEKLİLİĞİNE YETECEK KADAR GÜN ALMASI (YURT DIŞI BORÇLANMASINDA OLDUĞU GİBİ) HAKKI TANINMALIDIR..

2- ESNAFLARIMIZIN RE'SEN TESCİL EDİLMEYEN İLK BAĞ-KUR GİRİŞLERİ, İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ OLARAK SAYILMALIDIR.

3- KADINLARIN DOĞUM BORÇLANMASI, ERKEKLERİN ASKERLİK BORÇLANMASINDA OLDUĞU GİBİ, İŞE GİRİŞTEN ÖNCEKİ ÇOCUKLARI DA KAPSAMALIDIR!

4- AYNI ÇATI ALTINDA BİRLEŞEN SGK. DA; SİGORTALI 3600 GÜNDEN YAŞLILIK AYLIĞI ALABİLDİĞİ HALDE, ESNAF (bağkurlu) 5400 GÜNDEN EMEKLİ OLABİLMEKTEDİR. BU ANAYASAMIZIN EŞİTLİK İLKESİNE DE AYKIRIDIR! HER İKİSİ DE 3600 GÜNDEN EMEKLİ OLABİLMELİDİR!

5- SİGORTALI EŞİ ÖLENE, 900 GÜN PRİM ÖDEME HAKKI TANINIP, DUL MAAŞI ALMASI SAĞLANMALIDIR. (BU HAK BİR KISIM İÇİN VARDIR.)

6- STAJ SÜRELERİ DE İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ SAYILMALIDIR.

Bunlar benim tespitlerimden bazıları, bu düzenlemeler yapılmaz ise; insanlarımız seni malulen emekli ederim, bir yolunu bulur emekli ederim ver 20 bin-30 bin diyen ve amaçları sadece PARA KAPMAK OLAN, insanların emeklilik hayallerini yıkan firmalara (dolandırıcılara) gitmektedir ve gitmeye devam edeceklerdir! EKREM ULU-UZMAN DANIŞMANLIK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sgk Eyt Haberleri Haberleri