Çağlar DURMAZ

Çağlar DURMAZ

10 iş kolu işçilerinin Geriye Dönük Farklar Hakkında Bilgilendirme

10 İşkolu Geriye Dönük Farklar Hakkında Bilgilendirme

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim geriye dönük farklar için birçok kriter mevcut. Birçok kriterden kasıt, yıllık izin, rapor, çalışılan gün sayısı vs.

Size şu kadar alacaksınız dersem yanlış olur. 1 mart 2021 öncesi çalışan ve bireysel sözleşme imzalayanlar yaklasik 60bin ile 75bin arası geriye dönük fark ücreti alacaklar. 

Bireysel iş sözleşmesi imzalamayanlar ve 2022 yılında işe girenler ne kadar alır bilemem. 

Bireysel İş Sözleşmesi İmzalayanlar, 

1 Mart 2021 ile 1 Mart 2023 arasındaki yevmiye zamlarını avans niteliğinde aldılar. Bu tarihler arasında herhangi bir yevmiye farkı olmayacaktır. 1 Mart 2023 ile 15 Temmuz 2023 tarihi arası oluşan yevmiye farklarını alacaklardır. (15 Ağustos maaşı zamlı olursa, 15 temmuza kadar fark ücreti oluşmuş olacak)

Ayrıca 1 mart 2021 ile 15 Temmuz 2023 arası sendikal hakların (yol,yemek,sosyal yardim,ek ödeme giyim, vs) farkıda ödenecektir.

Bireysel Sözleşme İmzalamayanlar,

1 Mart 2021 ile 15 Temmuz 2023 tarihi arasındaki yevmiye ve yevmiyeye bağlı tediye ikramiye mesai farkları ile yukarida belirtilen sendikal hakların farklarını alacaklardır. 

2022 yılında işe girenlerde işe girdikleri tarihten itibaren 15 Temmuz'a kadar oluşan yevmiye ve yevmiyeye bağlı tediye ve mesai farkları ile almadiklari ikramiye, sosyal yardim, ek ödeme,giyim, yemek ücreti vs gibi ücretleri eksiksiz şekilde alacaklardır. 100bin₺ üzeri olacaktır.

Durumlar bu şekildedir lütfen ayrıntılı hesap istemeyiniz. 

Redaksiyon işlemi tamamlanir, sözleşme metni oluşturulur, il müdürlüklerine sözleşmeler gönderilir, bordro sistemi güncellenir ve Ağustos 14'de yüksek ihtimalle maaşlar zamlı olur.

10 nolu iş kolunda işçilerin zamlı maaşları Hesapladık önemlidir tıklayın 

1-14 Geriye dönük zamlı işçi maaş farkları Yatmaya Başlamıştır. Bordroyu Ekledik tıklayın 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.