696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

18 Nolu Kamu işçilerinin Tediye ve Maaş Ödemeleri ( TİS maddesine Göre)

HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM

MADDE-27 İLAVE TEDİYE VE İKRAMİYE:

İŞÇİLERE 6772 SAYILI KANUNUN ESASLARINA GÖRE İLAVE TEDİYE ÖDENİR. AYRICA, BU TOPLUM İŞ SÖZLEŞMESİNİN KAPSAMINA GİREN İŞ YERLERİNDE ÇALIŞAN TARAF SENDİKA ÜYESİ İŞÇİLERE, HER YIL MAYIS VE EYLÜL AYLARININ 14. GÜNÜNDE 30'AR GÜNLÜK ÜCRETLERİ TUTARINDA AKDİ İKRAMİYE VERİLİR.

BU İKRAMİYELER, İŞÇİLERE ÇALIŞTIKLARI SÜRÜYLE ORANTILI OLARAK ÖDENİR...

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ ÜYESİ BULUNDUĞU TÜHİS İLE TÜRKİYE OTEL VE LOKANTA DİNLENME YERLERİ İŞÇİLERİ SENDİKASI (TOLEYİS) ARASINDA İMZALANAN İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ...

YÜRÜRLÜK TARİHİ: 01.01.2023- 31.12.2024

(18. İŞ KOLU KYK)

Kamu İşçilerinin banka promosyonu güncelleme için resmi yazı yazılmıştır videoyu izleyiniz

HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 

MADDE 43 İŞ VE İŞ YERİ DEĞİŞİKLİĞİ:

1-işçiler gerektiği takdirde iş yeri içinde unvanı veya niteliğe benzer yahut birbirine yakın başka işlerde veya yerlerde ya da içini sahip olduğu ehliyet veya belgeye uygun diğer işlerde muvafakat aranmaksızın geçici veya devamlı olarak işveren tarafından görevlendirilebilirler.

2-Görülen işin niteliğinde benzerlik veya işçinin sahip olduğu ehliyet veya belge uygun diğer işlerden olmak şartı ile işçilerin aynı işverene bağlı il hudutları içindeki bir başka iş yerine, iş verince geçici veya daimi olarak nakledilmeleri mümkündür. Bu nakil ve yapacağı işle ilgili hususlar, yazılı ile işçiye tebliğ edilir..

3-İşçilerin aynı işverene bağlı il hudutları dışındaki iş yerlerine daimi olarak nakledebilmeleri yazılı rızaya bağlıdır. Daimi nakliye rıza göstermeyenlerin iş sözleşmeleri işveren tarafından bildirimli olarak feshedilebilir. Geçici süreli nakillerde içinin rızası aranmaz. Ancak bu süre yılda 3 ay geçemez.

Şu kader ki, işverenin bakanlığa bağlı aynı ya da farklı iş kollarındaki işçinin sahip olduğu ehliyet veya belgeye uygun işlerde işçi ihtiyacı olması halinde bu işlere; öncelikle istekli olanlar nakledilebilirler. İstekli olmaması halinde ihtiyaç fazlası olan veya kapanan iş yerlerinden işverence rıza aranmaksızın için nakli yapılabilir.

4-işçilerden mesleki eğitimlere katılmış veya onay sertifika sahibi olanlar, meslek lisesi, meslek yüksekokulu, lisans ve lisansüstü eğitim kurumları mezunları, kurumda ihtiyaç duyulan mesleki işlerde veya eğitimlerine uygun işlerde görülen hizmetlerin aksamamasına meydan vermeyecek şekilde görevlendirilebilirler.

Yukarıdaki fıkralarda öngörülen nakiller, işçinin ücretinde bir azaltma yapılamaz.

5-iş veya iş yeri değişikliği hiçbir zaman ceza mahiyetinde olamaz

İŞÇİLERİN NAKLİ:

1) SAĞLIK VEYA EŞ DURUMU ÖNCELİKLİ OLMAK KAYDIYLA İŞÇİNİN İSTEĞİ, ÇALIŞTIĞI YERİN İŞVEREN VEKİLİ İLE İSTEKTE BULUNDUĞU YERİN İŞVEREN VEKİLİNİN UYGUN BULMASI VE TALEBİN GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINCA ONAYLANMASI HALİNDE İŞÇİNİN BAŞKA BİR İŞ YERİNE NAKLİ YAPILABİLİR.

2) BU SÖZLEŞME KAPSAMINDAKİ İŞÇİLER AYNI ŞARTLARDA OLMAK KAYDIYLA KARŞILIKLI YER DEĞİŞTİRME TALEBİNDE BULUNABİLİR..

3) İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ SAKLI KALMAK KAYDIYLA, İŞVERENİN KENDİSİ VE İDARESİ KAYNAKLANMAYAN, ÖNGÖRÜLMESİ VE KARŞI KONULMASI MÜMKÜN OLMAYAN DEPREM, YANGIN, SALGIN HASTALIK, OLAĞANÜSTÜ HAL VE BENZERİ NOKTA MÜÇBİR SEBEP HALLERİNİN BELGELENMESİ KAYDIYLA VE İŞÇİNİN TALEBİ, İŞVERENİN DE UYGUN GÖRMESİ HALİNDE BELİRTİLEN SEBEBİN ORTADAN KALKACAĞI TARİHE KADAR BAŞKA BİR İŞ YERİNE GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YAPILABİLİR. BU KAPSAMDA, İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ SAKLI KALMAK KAYDIYLA GÖREVLENDİRİLEN İŞÇİLERDEN HARCIRASIZ VE YOLLUNLUKSUZ OLARAK GÖREVLENDİRİLMEYİ KABUL ETTİĞİNE DAİR YAZILI BEYAN ALINIR...

1, 2 ve 3 üncü fıkralarda sayla nedenlerle ilk hudutları dışındaki bir iş yerine nakledilen işçiler 6 iş günü içinde yeni iş yerlerinde göreve başlarlar ve bu sürelerde ücretli izinli sayılırlar..

İşçiler bakanlık dışındaki başka kurumlara rızaları alınmadan geçici dahi olsa görevlendirilemezler bu madde hükümleri uygulanması ilişkin usul ve esaslar bakanlık tarafından belirlenir..

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ ÜYESİ BULUNDUĞU TÜHİS İLE TÜRKİYE OTEL VE LOKANTA DİNLENME YERLERİ İŞÇİLERİ SENDİKASI (TOLEYİS) ARASINDA İMZALANAN İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ...

YÜRÜRLÜK TARİHİ: 01.01.2023- 31.12.2024

(18. İŞ KOLU KYK)

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum