2 AY maaş alamayan Orman 4d taşeron işçileri 12 Ay maaş istiyor.

Sayın Cumhurbaşkanım,

22.12.2021 tarihinde grup konuşmanızda Orman İşçilerine müjde vermek istiyorum dediniz ama devamı gelmedi. Orman İşçileri Sürekli işçi kadrolarına atanmaları müjdesini beklemekteler.

Şöyle ki,

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde 5620 sayılı kanuna göre 5 ay 29 gün çalışan 10.000 civarında Geçici-Mevsimlik İşçi mevcuttur. 696 sayılı KHK’nin 106 maddesi ile geçici işçilerin çalışma sürelerinin dört aya kadar uzatılması sağlamıştır.

Orman Genel Müdürlüğünde yangın mevsimi dışında; fidanlık ve ağaçlandırma, tabii ve suni tensil, orman imar ve ıslahı, tohum toplama, ormancılık araştırma ( sulama, dikim, yetiştirme, bakım ), tali orman yolu yapımı ve onarımı, amenajman, silvikültür, orman ürünleri istihsali, ana depolama nakil, son depolamada istif ve tasnif işleri gibi çalışmalar içinde işgücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Ülkemizin en önemli doğal kaynaklarından olan ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bulunan Orman Genel Müdürlüğünün görevleri arasında, ormanların işletilmesi, korunması ve bakımı gibi hizmetler vardır. Bu hizmetlerde çalıştırılmakta olan ve 6 aydan az çalışan işçiler iş güvenliğinden yoksun kalmaları geleceğe güvenle bakamamaları gibi nedenlerle, kendilerinden bekleneni iş ortamına yansıtamamaktadırlar.

Hayatlarını tehlikeye atarak vatanımızın yeşil örtüsünü korumaya çalışan yangın işçileri yangın sezonunda yangınla mücadelede, kanunlara aykırı bir şekilde 24 saat esasına göre çalıştırılmaktadır.

İşin özelliğinden dolayı tecrübe ve özel beceri isteyen orman yangın işçilerin yerine, Orman Genel Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Toplum Yararına Programlar dahilinde katılımcı çalıştırılmaktadır. Ayrıca, Orman Genel Müdürlüğünde hizmet alımı yoluyla her yıl binlerce işçi çalıştırılmaktadır.

Tüm bu hususlar dikkate alınarak, yıl boyu çalışmalarına ihtiyaç duyulacak 5620 saylı kanuna göre 5 ay 29 gün çalışan Orman İşçileri Sürekli İşçi kadrolarına atanmaları müjdesini sizden duymak istemekteler.

Önceki ve Sonraki Yazılar