Çağlar DURMAZ

Çağlar DURMAZ

2022 ve 2023 yılları banka promosyonu bekleyen işçilere duyuru

Banka promosyonu bekleyen işçilerin dikkatine 

#Bilgilendirme 

BANKA PROMOSYONLARI

Birçok kurumda banka promosyon ihaleleri ile ilgili tutarlar telaffuz edilmekte, az bulunan tutarlar ile ilgili olarak kurum ihale yetkilileri ve/veya ihale komisyonunca ihalelere dahil edilerek müdahil olan sendikalar eleştirilmektedir.

Sendikalar aslında ihalenin şeffaf yapıldığına şahit olması ve hatta nezaket icabı davetlidirler. Kesinlikle icracı bir rolleri yoktur.

Bankaların verdiği yüksek promosyona sahip çıkan sendikalar da aslında kendilerine prim yapma peşinde koşarlar. Dediğimiz gibi herhangi bir icra makamı değillerdir. İşçi veya memurların masada mânen temsiliyetleri açısından masada bulunurlar.

Banka promosyonlarının tutarlarının belirlenmesi rasyonel donelere dayanır:
1) Promosyon alacak personel toplamı
2) Personel ortalama maaş seviyesi
3) Bankacılık faiz oranları (bankalar ihale şartnamesine göre kurumların gönderdiği ücretleri günlük/gecelik repo yaparak para kazanırlar, promosyon ödemelerini de elde edeceklerini planladıkları bu gelirlerden dağıtırlar.)
4) Promosyon süresi

Faiz oranlarının nisbeten yüksek olması ve mevcut ücret/maaş düzeylerinin enflasyona bağlı yükselmesi promosyonlarda büyük oranda artışa sebep olmuştur.

Çok fazla personeli olan kurumlarda bankaya yatacak para çoktur ama promosyon alacak kisi sayısı da çoktur. O sebeple kalabalık kurumlar için bu durum her zaman avantaj olmayabilir.

Ortalama maaş seviyeleri ile anlaşmanın kaç yıl/tutar olduğu da promosyon ödemeleri için de en önemli verilerdendir.

Tüm bu verilerin birleşiminden elde edilen optimum bir tutar, bankanın yıllık promosyon bütçesine, pazardaki reklamasyon ihtiyacına göre şekillenir.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum