4D KAMU İŞÇİLERİNE BİLGİLENDİRME

Kyk da toplu iş sözleşmesi 31 Ağustozda imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imzalandiktan sonra beğenenler, begenmeyenler, eleştirenler, taktir edenler oldu.

Herkes imzalanan toplu iş sözleşmesini kendince yorumladı. Toplu iş sözleşmesi imzalandiktan sonra en çok sorulan soru ne kadar alırım, para ne zaman yatar. Hesaplamalar daha önce yapıldı.

Tahmini üç asağa, beş yukarı kimin ne alacağını paylaşmıştık.Daha önce en az maas alan daha fazla toplu para alacak ve en çok aylık alan daha az toplu para alacak demiştik.

Sonuçta geçen hafta itibari ile hesaplamalar hesaplara geçmeye başladı. Birçok ilde paralar yattı. Önümüzdeki hafta yüzde 90 illerde geriye dönük paralar yatar diye tahmin ediyoruz.

Toplu iş sözleşmesi imzalandığina göre, paralarda yattıktan sonra gönül rahatlığı ile yetkili sendikadan memnun olmayanlar istifa edip dayanışma aidatı dilekçesini vererek istifa edebilirler.

Bu dilekçe ile bütün haklarınıniz aynı şekilde alabilirsiniz. 2022 yılı yapılacak yeni bir toplu iş sözleşmesi için başka sendikalara şans vermek için kyk çalışanları için bir fırsattır.

Zorlu bir süreç başlayacak. 2022 yılı için toplu iş sözleşmesi yapacak sendikanın yetki alabilmesi için 4 Agustos 2021 yılına kadar sahada kıyasıya bir mücadele olacak.

Şimdi yetliki ve yetkisiz sendikaları sahada görelim. İcraatlarını dinleyelim ve doğru karar verelim. A ve ya b sendikası.

Kazanan işçi olsun. En baştan ben başarılar dileyeyim.Yapilan yanlışlardan ders çıkarıp sahaya öyle çıkın ki üye yanınızda olsun.

Benden uyarması. İşçinin hür iradesinin üstünde irade yoktur. Yetkiyi verende alan da işcidir.

Sendikanin işçisi deyiliz bunu kulağınıza küpe edin.

Biz devletin kadrolu iscisiyiz. Taşeronluk geçmişte kaldı. Saygilarimla

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.