4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

FLAŞ.. İşçilerin Çalışma Saatleri 45 saatten 40 saate düşürülmüştür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Disk 42 yıl sonra ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Ve tarihi TİS ile çalışma süreleri 45 saatten 40 saate düşürülmüştür imam-disk.jpg

İmamoğlu, İBB’de çalışan 90 bini aşkın çalışanın da ülke durumundan etkilendiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu anlamda siz kıymetli hanımefendilerin, beyefendilerin hem çalışma şartlarını hem de ekonomik durumlarını iyileştirmek için yoğun bir mesai harcadığınızı bilmenizi isterim.

Bütün zorluklara rağmen, ülkemizdeki bu zorlukların kamu kurumlarından olan belediyeleri en başta gelir-gider dengesi açısından çok sıkıntılı koşullara sürüklemesine rağmen, bugün Boğaziçi Yönetim A.Ş. ve İstanbul Ulaşım A.Ş.’nin yaklaşık 6 bin 100 çalışanı için toplu iş sözleşmesini imzalayacak olmaktan da çok keyif duyduğumu belirtiyorum.

Ekonomik kalemlerde varılan anlaşmanın yanında, çalışma şartlarına ve sosyal hayata dair de bazı kazanımları eklediğimizi ifade etmek isterim.

Bunlardan en önemlisi; dünyadaki insani standartlara uyum sağlamak açısından, evrensel uygulamalar hangi standartlarda ise onlara erişmek adına değerli gördüğümüz, haftalık çalışma süresinin 45 saatten 40 saate indirilmesi de mevcut.”

“DİSK, Türkiye’nin sendikal tarihine damga vurmuş bir konfederasyon”

İBB ve DİSK’in yıllar sonra TİS imzalandığına değinen İmamoğlu,

“Karşılıklı saygı çerçevesi içerisinde, müzakerelerin, tartışmaların kurumu korumak adına ama her şeyden önce emekçi kardeşlerimin alın terinin hakkını korumak adına masada müzakereleri sürdürülmesini, inanınız çok keyifle ve de gururla takip ettim.

DİSK, Türkiye’nin sendikal tarihine gerçekten damga vurmuş, imza atmış önemli bir konfederasyondur. Kurucusu Kemal Türkler’i bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

İmamoğlu’nun ardından kürsüye DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu çıktı. Çerkezoğlu yaptığı konuşmada

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinin böylesi güzel bir tabloyla sonuçlanmasında emeği geçen, başta büyükşehir belediye başkanımız, bütün bürokratlar, bütün ekibi, şirketimizin genel müdürü ve sendikamızın genel başkanı ve bütün yönetici arkadaşlarım olmak üzere ve bu sözleşmeye emeğiyle kendi varlığını ortaya koyan tüm işçi arkadaşlarıma, mücadele yoldaşlarıma DİSK adına bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, İmamoğlu ve Çerkezoğlu TİS’i imzaladı. Çalışanlar, toplu iş sözleşmesini halay çekerek kutladı.

Bu Kurumda 2024 TİS ile işçilere son anda 12 yevmiye ikramiye ödenmesini kararlaştırıldı tıklayın 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.