Geçici işçilere çok önemli duyuru. Mutlaka okuyunuz

Birçok arkadaşın sürekli işçi kadrolarına atamaları gerçekleşti.

Diğer arkadaşlarında atamaları yakında olacağı bilgisi var.

Öncelikle atamaları gerçekleşen işçi arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yeşil vatana gönül veren işçi arkadaşlarımız kadroya geçtikten sonra geleceğe güvenle bakacak ve hizmetlerini daha da artıracaklardır. Allah ülkemize, milletimize ve teşkilata hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin.

Sürekli işçi kadrolarına atama yapılırken işe girişlerde veya yapılan görevlerde hatalar yapıldığı bilgileri var.

Yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesinin 33 üncü maddesinde;
   • İşçilerin kendi meslek ve pozisyonlarında çalıştırılması esastır.
   • İş ve İşyeri değişikliği, disiplin kurulu kararı müstesna hiçbir zaman ceza mahiyetinde olamaz.” şeklinde hükümler mevcuttur.

İşçilerin görevlerinde esaslı bir değişiklik olmuş ise,

4857 sayılı İş Kanununun “çalışma koşullarında değişiklik” başlıklı 22 inci maddesi; “işveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir.

Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz….” şeklindedir.

Sonuç olarak, sürekli işçi kadrolarına atamalarınız yapılır iken işe girişleriniz veya yaptığınız görevlerde hatalar yapılmış ise altı gün içinde itiraz etmek durumundasınız. Aksi takdirde kabul edilmiş sayılacaksınız.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

………….. ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE

………… Orman Bölge Müdürlüğü ………… Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Orman İşletme Şefliği emrinde ……… yılında ………………….. olarak çalışmak üzere işe başladım.

…. / …. / 2023 tarihinde tarafıma tebliğ edilen geçici işçilikten daimi işçilik geçiş onayın ile tarafıma ………… kadrosu verilmiştir.

Yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesinin 6. Maddesinde; “İşverenler ve Sendika, Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Toplu İş Sözleşmesi hükümleri ve yargı kararlarına uymayı kabul eder.” hükmü mevcuttur.

Yine yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesinin 33. maddesinde; “İşçilerin kendi meslek ve pozisyonlarında çalıştırılması esastır. İş değişikliği, disiplin kurulu kararı müstesna hiçbir zaman ceza mahiyetinde olamaz.” denilmektedir.

Orman Genel Müdürlüğü ile taraf sendika arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin ilgili maddelerine göre hakkımda herhangi bir disiplin soruşturması olmamasına rağmen ve muvafakatimin de olmamasına rağmen görevim değiştirilmiştir.

Yukarıda izah edildiği üzere kendi meslek ve pozisyonumda çalışmayacağım için önemli derecede mağdur olacağım. Uğrayacağım haksızlığın ve mağduriyetimin giderilerek yasal haklarımın korunması hususunda;

Gereğini saygılarımla arz ederim. … / … / 2023

 …………………………

ADRES :
…………………………………………

Kamu işçilerine Tediye ödemeleri için önemli duyuru tıklayın 

Kamu işçilerine iş primlerini 3 tabloda 3 vergi dilimine göre hesapladık tıklayınız 

Sağlık Bakanlığı'nın yeni maaş Tediye ikramiye hepsini hesapladık tıklayınız

Önceki ve Sonraki Yazılar