4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

Geçici işçiye 12 ay maaş , Taşerona kadro! işçiye Tayin hakkı! TBMM de neler yaşandı?

Dün gece kamu işçilerini , geçici işçileri ve taşeron işçilerini ilgilendiren torba yasa teklifi TBMM komisyonunda kabul edildi!

YAŞANANLARI TARAFSIZ OLARAK SİZLERE VİDEO HEMDE YAZI OLARAK SUNUYORUZ. ÖNCE MUHALİF MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER ONUN ARDINDAN ORMAN İŞ SENDİKASI BAŞKANININ GÖRÜŞLERİNİ SİZLERE SUNUYORUZ

CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ OLAN BİTENİ YAZDI ÖNCE ONUN YAZDIKLARINA BAKALIM:

1-Geçici işçilerle ilgili beklenti yüksek tutulmuştu. Geçici ve mevsimlik işçilere yönelik kadro düzenlemesinde tamamının sürekli işçi kadrosuna alınacağı havası estirildi ama görüldü ki onların da kıdem tazminatlarını gasbetmek uğruna sürekli işçi kadrosuna alınmıyorlar.

2-Gecici işçiler  ilgili süre artırımı getirildiği görülüyor. 11 ay 29 gün .Önceki düzenlemede belediye ve il özel idare geçici işçileri kapsam dışı bırakılarak altı aydan daha fazla çalışmaları idare amirlerinin iznine dahi bırakılmamıştı, bu düzenleme mağduriyetleri katlıyor.

Sigorta öncesi doğum yapan annelerin annelik süreçlerinin de prim ödeyerek emekliliklerine sayılmasıyla ilgili bir düzenleme torbada yok. VakıfBank, güvenlik, Kızılay çalışanı, kamu sosyal tesis çalışanı, yemekhane çalışanlarının mağduriyetleri de görünen o ki devam ediyor.

Bağ-Kur primi ödeyen çiftçinin ve esnafın dokuz bin günde emekliliği artık hayal gibi.Gün sayısını düşürerek bunların emekliliğini teşvik etmeye yönelik bir çalışmanın da torba içinde yer almadığı görülüyor. AKP yirmi iki yılda çalışma hayatını tam bir modern köleliğe döndürdü.

CHP olarak muharip gazilerin ve şehit ailelerinin ayrılıklarıyla ilgili düzenleme yapılması için çok sayıda kanun teklifi vermiştik, bugüne kadar dikkate alınmayan bu kanun teklifleri içeriği  seçime çeyrek kala da olsa Meclis gündemine geldi.CHP olarak destekliyoruz .

Torba kanun teklifinde uzman çavuşların talepleri dikkate alınmadığı görülüyor. Adalet Bakanlığı çalışanlarıyla ilgili özlük haklarının iyileştirilmesi de teklifte yer bulmamış.

Taşeronda kalanların kadroya alınması, belediye şirket işçileri, staj ve çırakların işe başladığı gün yaşlılık sigortasının başlaması, yardımcı zabıta ve itfaiyecilere kadro verilmesi, üniversiteli işçilerin durumunun düzenlenmesi bu torbada da yer almadı.

CHP NİĞNE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER BUNLARI YAZMIŞTIR.

Orman bakanlığı Orman İş Sendika başkanı Settar Aslan ise şunları söylemiştir

Emekçi Kardeşlerime Hayırlı olsun….

Öğlen saat 13:30 da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonda görüşülen geçici ve mevsimlik işçiler için verilen teklif üzerinde görüş ve önerilerimizi bizzat katılarak komisyona üyelerini bilgilendirdik. 

Komisyon Başkanı Sn.Cevdet Yılmaz Bey ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Sn.Mustafa Elitaş Bey ile ikili görüşmeler yaptık. Bu görüşmede orman emekçilerimizin kadrolu olarak çalışmaları gerektiğini kendilerine belirttim. 

Bunun üzerine Gece 23:10 da görüşülen geçici  ve mevsimlik işçi teklifinin 13. maddesi girişimlerimiz sonucunda değiştirilerek kurumda bulunan boş kadroların doldurulması şeklinde değiştirilmiştir. Buna göre geçici işçi emekçilerimiz kadroya geçecektir. 

Emeği geçen başta Antalya Milletvekili İbrahim Aydın Bey ve Ak Parti ve MHP komisyon üyelerine teşekkür ederim. 

Tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerim.

Settar Arslanın bahsettiği 13. madde şöyledir:

fsqvlm0xoayini3.jpg

Ayrıca şuan itibariyle gelen torba yasada 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle kadroya alınanların tayin hakkının verilmesiyle ilgili düzenleme de torba yasada yoktur. Aşağıdaki videoyu da izleyiniz

not: Taşerona kadro düzenlemesi ve tayin hakkı da torba yasaya acilen eklenmelidir.

Not; Kamuya bir yandan geçici işçilere ve taşeron işçilere kadro beklenirken bir yandan da geçici işçi alımları devam ediyor. 10 bin TL maaş yılda 4 ikramiye ile kamuya geçici işçi alımı yapılacaktır tıklayınız 

700 Bin Taşeron ve 4/D Kamu işçisinin Beklediği Çerçeve Protokol için ÖNEMLİDİR tıklayınız

Orman Bakanlığı , MEB , Şeker Fabrikaları Taşeron Geçici işçilerine ÖNEMLİ TIKLAYINIZ

işte 70 Bin Geçici TAŞERON işçi için Torba Yasaya Eklenen O Madde! ÖZEL HABER TIKLAYINIZ

Bakan Vedat Bilgine usta öğreticiler halk eğitimler de çalışan işçilere kadro ve taşerona kadro soruldu tıklayın 

Kamu işçilerine yüzde 121 maaş zammı yapılacaktır Tıklayınız

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum