4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

İDARENİN CEVAP VERME SÜRESİ DEĞİŞTİ...ÖNEMLİ 

BİLGİLENDİRME NOTU
İDARENİN CEVAP VERME SÜRESİ DEĞİŞTİ...ONEMLİ 
Kişilerin, haklarında idari davaya konu olabilecek bir işlem tesisi veya eylem yapılması için kamu makamlarına, idareye başvuruları halinde idarenin cevap verme süresi; 4. yargı reformu paketi kapsamında 14.07.2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7331 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile getirilen değişiklikler sonucu kısalmış bulunmaktadır. Artık idareler kendilerine yapılan başvurular konusunda daha az süre ile sessiz kalabilecektir. Şöyle ki;

7331 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır. Buna göre;
10. maddesinde; “… 2. Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler. Otuz günlük süre içinde idarece verilen cevap kesin değilse ilgili bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir. Bu takdirde dava açma süresi işlemez. Ancak, bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren dört ayı geçemez. Dava açılmaması veya davanın süreden reddi hallerinde, otuz günlük sürenin bitmesinden sonra yetkili idari makamlarca cevap verilirse, cevabın tebliğinden itibaren altmış gün içinde dava açabilirler.”
Şeklinde değişiklik yapılmış olmakla daha önceden, ilgililerin idari davaya konu olabilecek bir işlem veya eylem için idari makamlara başvurularında, idarenin başvurulara cevap süresi 60 günden 30 güne indirilmiştir. Belirtilen süre içinde cevap gelmediği takdirde 30 günün bittiği tarihten itibaren ilgililer dava açma süresi içinde Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabileceklerdir. 
Madde hükmüne göre, 30 günlük süre içinde idarenin verdiği cevabın kesin olmadığı durumda öngörülen kesin cevabı bekleme süresi 6 aydan 4 aya indirilmiştir.
11. maddesinde; “1.İlgililer tarafından idari dava açılmadan önce, idari işlemin kaldırılması, geri alınması değiştirilmesi veya yeni bir işlem yapılması üst makamdan, üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan, idari dava açma süresi içinde istenebilir. Bu başvurma, işlemeye başlamış olan idari dava açma süresini durdurur. 2. Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. …”
Madde de yapılan değişiklikle, idari davanın açılmasından önce üst makamdan veya üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan istenecek olan idari işlemin kaldırılması, geri alınması veya yeni bir işlem yapılması için ilgili makamın cevap verme süresi 60 günden 30 güne indirilmiştir.
13. maddesinde; “1. İdari eylemlerden hakları ihlal edilmiş olanların idari dava açmadan önce, bu eylemleri yazılı bildirim üzerine veya başka suretle öğrendikleri tarihten itibaren bir yıl ve her halde eylem tarihinden itibaren beş yıl içinde ilgili idareye başvurarak haklarının yerine getirilmesini istemeleri gereklidir. Bu isteklerin kısmen veya tamamen reddi halinde, bu konudaki işlemin tebliğini izleyen günden itibaren veya istek hakkında otuz gün içinde cevap verilmediği takdirde bu sürenin bittiği tarihten itibaren, dava süresi içinde dava açılabilir. ...”
Madde de yapılan değişiklikle, idari eylemlerden hakları ihlal edilmiş olanların zorunlu olarak idari dava açmadan önce idareye yapacakları başvurulara karşı idareye tanınan 60 günlük cevap süresi 30 güne indirilmiştir. Bu halde ilgililer 30 günlük süre bitiminden sonra idareye karşı dava süresi içinde dava açmaları gerekir. 
24. maddesinde; “… Kararlar, verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yazılır ve imzalanır.”
Madde de yapılan değişiklikle, diğer usul kurallarıyla uyumlu olarak idari yargı mercilerinin, verdikleri nihai kararları gerekçesiyle birlikte en geç 30 gün içinde yazması düzenlenmiş, böylece idari yargıda gerekçeli kararların uzun süre yazılmadan beklenilmesi önlenmeye çalışılmıştır. 
Genel olarak 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda 7331 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılan değişiklikler, idari dava açmadan önce yapılan seçimlik ve zorunlu başvurulara ilişkin olarak idareye tanınan cevap sürelerini önemli ölçüde kısaltmıştır. İdarenin cevap verme süresi dava açma sürelerinin başlangıcını da etkilediğinden, yapılan bu değişiklikler idari işlem ya da eylemlerin ilgilileri bakımından da son derece önem arz etmektedir. Örneğin idarenin herhangi bir eylem veya işleminden dolayı hakkınız ihlal edilir, zarar görürseniz bunun düzeltilmesi için idareye yazılı olarak başvurduğunuzda idare önceden 60 gün içinde cevap vermezse, zımnen ret cevabı verdiği var sayılarak bu 60 günün bitiminden sonra ikinci 60 gün içinde idari yargıya başvurmanız gerekiyordu. Artık bu 60 günlük süre 30 güne indirilmiş oldu. Bu çerçevede ilgililer başvurusuna 30 gün içinde cevap verilmez ise, talebi zımnen reddedilmiş sayıldığı için, 30 günlük sürenin bitmesinden itibaren 30 gün içinde idari yargıda dava açması gerekir. Aksi takdirde bu hakkını süre yönünden kaybeder. Neticeten idarenin herhangi bir işlem veya eylemini idari yargıya taşımak için 60 günlük başvuru süresi artık 30 güne indirilmiştir. 
Özellikle işçi statüsünde çalışan özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yapabilmeleri için zorunlu olan özel güvenlik görevlisi kimlik kartı alımı ve yenilenmesi başvuruları idari makamlara yapılmakta olup bu kanunda yapılan değişiklikler onları da etkilediğinden hak kayıplarına neden olunmaması ve mağduriyet yaşanmaması açısından başvuru tarihlerinin not edilmesi ve kanunda öngörülen sürelerde cevap verilmemesi halinde gerekli yasal yollara başvurulması elzemdir. 
Kişilerin haklarının korunması ve zayi olmaması için tüm kesimlerin kanun ve tüzük hükümlerine uygun davranması ve usulü dairesinde işlem tesisinin zorunlu olduğu, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı davranan yöneticilerin sorumluluklarının bulunduğu, işçilerin, emekçilerin hak ve hukukunun korunması, hak kayıplarının önlenmesi adına bu kanuni değişiklik hükümlerinin bilinmesi ve buna göre iş ve işlemlerin yapılması gerektiği mütalaa olunur. 26.11.2021
        Av. Levent ATABAY
    Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası
        Başhukuk Müşaviri


Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.