696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

İşçilere Geriye Dönük Farklar Ödeniyor fakat neden rakamlar farklı? Açıklıyoruz

Hepinize iyi günler dilerim arkadaşlar bugün Türkiye'de ilkkez sizlere haber yapmıştık. 10 Nolu İşçilerinin Geriye Dönük Farkları Ödenmeye Başladı Görmek için buraya tıklayın 

GSB 10 işkolunda çalışan arkadaşlar, TİS farklarının yatmaya başlamasıyla arkadaşlarımız çok farklı rakamların yattığını beyan ediyorlar ki bu normaldir.

TİS farklarını etkileyen çok faktör vardır. Ünvan, kıdem yılı, yıllık ücretli izin, idari izin, ücretsiz izin, rapor süresi, yemek gün sayısı, engellilik indirimi (vergi matrahını etkiler), iş primi grubu, büyükşehir-diğer şehir yol parası, fazla mesai, UBGT veya hafta tatili çalışması gibi faktörler sonucunda hemen hemen iki kişinin aynı parayı alması mümkün olmaz.

Daha önce biz de tahmini bir hesap yapmıştık, biz de insanız hata yapabiliriz. Şimdi bir arkadaşımızın bordroları üzerinden kontrole başladık. Bakalım nasıl hesaplanmış göreceğiz.

Baktığımızda sistemde yaklaşık 110 civarı bordronun incelenmesi gerekiyor. Zamsız ödenen maaş, sonra uyuşmazlık adı altında bordrolar yapıldı, 14 günlük farklar var, tediye-ikramiye asıl ve fark bordroları var. 

Bunlar da gösteriyor ki, hesaplamalar kolay değildi. Emeği geçen insanlara teşekkür ediyoruz. İnsanın olduğu her yerde hata, yanlışlık, eksiklik olabilir.

Tespit edeceğimiz hatalar varsa, kurum yetkilileri ile paylaşırız. Arkadaşlarımızın endişesi olmasın, kimsenin parası devlette kalmaz. Videoyu izleyiniz

Öncü Büro İş sendikası genel başkanı Seçgin Aydın Arık 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum