İşçilere ödenecek 2024 ikramiye, 2024 Tediye ve ek ödemeler..

Değerli emekçi kardeşlerim.

Bildiğiniz gibi bir yıl için de işçiye maaşının dışında 52 günlük tediye ikramiye, 60 günlük ikramiye ve ek ödeme adı altında bir ödeme yapılmaktadır.

Tediye ödemesi yilda 4 eşit taksitte 13'er günlük olarak yapılmakta olup, ödeme tarihleri cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanmaktadır.

2024 yılının 13 günlük tediye ikramiye tarihleri henüz açıklanmamış olup, ilk taksitinin ocak ayı son haftasında ödeneceğini daha önceki yılların ödeme takvimine bakarak tahmin ediyorum.

Bunun dışında işçiye birinci altı ayda 30 günlük, ikinci altı ayda 30 günlük toplam 60 günlük ikramiye ödenmekte olup, 30 günlük ikramiyenin birinci taksiti 14 mayıs, ikinci taksiti ise 14 Eylülde Yapılacaktır. Bazı iş kollarında bu zamanlar farklılık gösterebilir 

Ayriyeten her yıl mayıs ayı içerisinde işçiye ek ödeme adı altında bir ödeme yapılmaktadır.

Bunun dışında daha önceki yıllarda  18 nolu işçilerine Nisan ayı içerisinde işçiye giyim yardımı ödenirdi.

Bu yardım son yapılan sözleşmeye göre toplu olarak ödenmesi kaldırılarak her aya düşen miktarın maaşla birlikte ödenmesi karara bağlanmıştır.

Yani 1 ocaktan itibaren alacağınız maaşların içerisinde her ay giyim yardımı adı altında bir ücret bordrosun da göreceksiniz, her ay bundan böyle maaşla beraber giyim Yardımı yatacaktır.

Yukarida bahsettiğim bütün ödemeler 2024 yılı zam oranlarına göre ödenecek olup, 3 ocakta açıklanacak Aralık enflasyon farkından sonra sizler için net alacağınız ücretleri hesaplayıp gruplarımız da paylaşacağım.

Emeğin adresindesiniz. Saygilarimla . Aşağıdaki 14 Ocak zamlı maaşları İzleyebilirsiniz

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum