4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

İŞTE 10 NOLU İŞ KOLUNDA Belirsiz süreli işkolu SÖZLEŞMESİ

İŞTE 10 NOLU İŞ KOLUNDA İMZALANACAK OLAN sözleşme 
BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

 MADDE 1- TARAFLAR ve İLETİŞİM BİLGİLERİ

 Bu Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin tarafları; açık kimlik ve adres bilgilerine aşağıda yer verilen İŞVEREN veya İŞVEREN VEKİLİ ile işbu sözleşmede imzası yer alan İŞÇİ’dir.

İŞVEREN veya İŞVEREN VEKİLİNİN:
Unvanı   :
Adres   :
Telefon ve Faks :

İŞÇİ   : 
Adı ve Soyadı  :
T.C. Kimlik No :
Adres   :
Telefon ve e-posta :
Unvanı (İşi)  :  ………………….İşçi  (………………………………………..)

 İşveren veya işbu sözleşmeyi işveren adına imza eden işveren vekili ve işçi, yukarıda yer alan iletişim bilgilerinin kanuni tebligat için yeterli olduğunu kabul etmişlerdir.
 
 MADDE 2- TANIMLAR 

 Bu sözleşmede geçen;
 Bakanlık: Gençlik ve Spor Bakanlığını,
Belirsiz süreli iş sözleşmesi: Bakanlık ile işçi arasında 4857 sayılı Kanunun 11’inci maddesi çerçevesinde belirli bir süreye bağlı olarak yapılmayan iş sözleşmesini,
Hizmet birimi: Bakanlığın görev alanlarına giren hizmetleri ve bu hizmetlere ilişkin faaliyetleri yürüten, başlarında işveren vekili sıfatına haiz yönetici personelin olduğu tüm birimleri,
İşçi: 4857 sayılı İş Kanunu ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında, iş sözleşmesine dayanarak işyerinde ücret karşılığı işyerinde çalıştırılan personeli, 
  İşveren: Gençlik ve Spor Bakanlığını,
 İşveren vekili: Bakanlık adına hareket eden ve işin, işyerinin ve işletmenin yönetiminde görev alan yönetici personeli, 
 İşyeri: Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimleri ile işin niteliği ve yürütümü bakımından bu birimlere bağlı her türlü eklenti, araç ve tamamlayıcıları,
 ifade eder.

 MADDE 3- İŞÇİNİN GÖREVİ VE GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ

İşçinin, ilk defa işe başladığı işyerinde ve iş sözleşmesinde belirtilen işte çalıştırılması esastır. Ancak, işçinin görmekte olduğu iş ile benzerlik arz eden veyahut işçinin sahip olduğu ehliyet veya belgeye uygun başka işlerde, işveren veya işveren vekilince, işçi daimi veya geçici olarak görevlendirilebilir.
İl içi veya il hudutları dışında yapılacak görev ve görev yeri değişikliklerine ilişkin hususlar, genel düzenleyici işlemlerle tanzim edilir. İşçi, genel düzenleyici işlemleri ve bu işlemlerin uygulanmasına ilişkin birel işlemleri kabul ve taahhüt eder.
MADDE 4- ÇALIŞMA SÜRESİ VE FAZLA ÇALIŞMA

Çalışma süresi haftada 45 saattir. İşveren veya işveren vekili bu süreyi işyerinin ve işin gereklerine göre 5 gün veya 6 gün üzerinden düzenleyebilir. Haftanın çalışılan günlerinden birinde kısmen çalışma uygulaması olan işyerlerinde ise, bu kısmi süre haftalık çalışma süresinden düşüldükten sonra kalan süre tam çalışılan gün sayısına bölünerek günlük çalışma süreleri belirlenir. Sağlık kuralları bakımından daha az çalışması gereken işçiler hakkında ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
Günlük çalışmaların başlama ve bitiş saatleri ile dinlenme saatleri, işveren veya işveren vekilince işyerlerinde uygun araçlarla işçilere duyurulur. İşçilere, 4857 sayılı İş Kanununun 68’inci maddesi esaslarına göre ara dinlenmesi verilir. Ara dinlenme süreleri iş süresinden sayılmaz.
İşlerin yürütümü bakımından gerek görüldüğü takdirde haftalık çalışma süresi, işyerinde haftanın çalışılan günlerine günde 11 saati aşmamak koşulu ile farklı şekillerde de dağıtılabilir. Yoğunlaştırılmış iş haftalarından sonraki haftalarda, işçilerin daha az sürelerle çalıştırılması suretiyle bulunacak ortalama haftalık çalışma süresi, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde denkleştirilir ve bu uygulama en fazla 4 aylık bir süre içinde tamamlanır. Denkleştirme dönemi içinde günlük ve haftalık çalışma süreleri ve denkleştirme döneminin başlama ve bitiş tarihleri, işveren veya işveren vekilince belirlenerek işçilere duyurulur.
İşveren veya işveren vekilince gerek görülmesi halinde, ilgili mevzuatta belirlenen usul ve esaslar dâhilinde vardiyalı çalışma yaptırılabilir.

Haftalık 45 saatin üzerinde yapılan çalışmalar fazla çalışmadır. Fazla çalışma ücreti, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının % 100 yükseltilmesi suretiyle ödenir. Fazla çalışmanın hesabında yarım saatten az olan süreler yarım saat, yarım saati aşan süreler ise bir saat sayılır. Denkleştirme esasının uygulandığı dönemlerde ise, denkleştirme döneminde yapılan haftalık çalışma sürelerinin ortalaması alınarak bulunan denkleştirme dönemine ait haftalık ortalama çalışma süresinin 45 saati aşması halinde fazla çalışma oluşur.
İşçilere kanuni süreleri aşmamak kaydıyla fazla çalışma yaptırılabilir. İşveren veya işveren vekilinin yazılı emri olmadıkça hiçbir işçi fazla saatlerde çalışmaya zorlanamaz. 
İşçinin işinde çalışmaksızın fakat, işe hazır durumda bekleyerek geçirdiği zamanlar iş sürelerinden sayılır.
Fazla çalışma yapan işçi yazılı olarak isterse, bu çalışmalar karşılığı zamlı ücret yerine fazla çalıştığı her saat karşılığında iki saati serbest zaman olarak kullanabilir.
İşçi, işveren veya işveren vekili tarafından tespit edilen günlük ve haftalık mesai çalışma saatleri ile ilgili düzenlemelere uymak zorundadır.

 MADDE 5- ÜCRET
 
İşçinin ücreti; Brüt …..,.... -TL/Gün olarak tespit edilmiştir.  Ücretin tahakkuk ve ödenmesi ile ücret hesap pusulası konusunda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır. Aksi kararlaştırılmadıkça işçinin ücreti; bir aylık çalışma döneminin sonunda, çalışılan toplam gün üzerinden, her takvim ayının 14’ünde adına açılmış banka hesabına yatırılır.

 MADDE 6- ÖZEL ŞARTLAR 

İşçi; tecrübe ve mesleki birikimine uygun olarak, işveren veya işveren vekilinin vereceği bütün işleri ve görevleri yapmayı kabul ve taahhüt eder.
İşçi; işyerinde, çalışma mevzuatı ve işveren veya işveren vekili tarafından belirlenmiş bulunan çalışma şartlarına, iş disiplinine, iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına, işveren tarafından çıkarılmış ve çıkarılacak olan yönetmelik, yönerge, usul ve esaslar, genelge, sirküler, talimat ve benzeri genel düzenleyici işlemler ile birel işlemlere uymayı kabul ve taahhüt eder. 
İşçi; görev nedeniyle kendisine ve bağlı bulunduğu birime teslim edilen demirbaş, her türlü mefruşat, elektronik teçhizat gibi eşyanın muhafazasından, hasar ve ziyan görmesinden sorumludur. Bu malzemeleri işyeri dışına çıkarmamayı ve amacı dışında kullanmamayı, iş sözleşmesinin feshinde eksiksiz teslim etmeyi taahhüt eder. 
İşçi; işverene ve işyerine ait her türlü iş sırlarını saklamayı, işverene zarar verecek davranışlardan kaçınmayı taahhüt eder. 
İşçi; iş sözleşmesi devam ettiği sürece, özel de olsa başka bir işte çalışmamayı taahhüt eder. 
İşçi; işveren veya işveren vekilinin istemesi halinde, hafta tatili ile ulusal bayram ve genel tatil günlerinde de çalışmayı ve işveren veya işveren vekilinin istemesi halinde fazla çalışma yapmayı peşinen kabul eder. 
İşçi; 4857 sayılı Kanuna ve toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre hak kazanacağı yıllık ücretli iznini, işveren veya işveren vekilinin iş şartlarına göre belirleyeceği zamanda kullanmayı kabul eder. 
İşçi; işyerine, alkollü içki veya uyuşturucu madde almış olarak gelmemeyi ve bu maddeleri işyerinde kullanmamayı, çalışması ile ilgili olmayan eşya ve maddeler ile taşınması ya da kullanılması yasaklanmış maddeleri işyerine sokmamayı taahhüt eder. 
İşçi; işveren veya işveren vekilinin istemesi halinde hizmet içi veya görevin gerektirdiği eğitimlere katılmak zorundadır. 
İşçi; işveren veya işveren vekilinin istemesi halinde, alınan iş kıyafetlerini işyerinde giymeyi peşinen kabul eder.
İşçi; ikamet adresinde değişiklik olursa bunu yazılı olarak bir hafta içinde işverene bildirmeyi kabul eder.
İşçi; vardiyalı sistem uhdesinde güvenlik veya iklimlendirme-kalorifer vb. hizmetlerinde bir görevi yerine getiriyor ise, ara dinlenmelerinde görev yerini terk etmemeyi taahhüt eder.

İşbu iş sözleşmesinde yer almayan hususlarda; 4857 sayılı Kanun hükümleri ve ikincil mevzuat, Bakanlık genel düzenleyici işlemleri ve diğer ilgili mevzuat ile işveren ve taraf işçi sendikası arasında akdedilen işletme toplu iş sözleşmesi hükümleri uygulanır.
  
 İşbu iş sözleşmesi taraflarca okunmuş, anlaşılmış ve biri işveren vekilinde diğeri işçide kalmak kaydıyla iki nüsha olarak … /… /2021 tarihinde imza edilmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.