KAMU İŞÇİLERİ "THEMİS" bir SÖZLEŞME BEKLİYOR,

Themis  Yunan mitolojisinde adalet ve düzen tanrıçası, ilahi adaletin yeryüzündeki figürü olarak bilinir. Adalet Bakanlığının ikonu ve simgesel tezahürüdür. Tasvirlerindeki; “Kılıç” adaletin verdiği cezaların caydırıcılığını ve gücünü, “Terazi” adaleti ve bunun dengeli bir şekilde dağıtılmasını simgeleyen, popüler kültüre de mal olmuş, çoğu kültürde kendine benzer şekillerde karşılık bulmuş bir simgesel karşılığı ifade eder. Dilimizde “temis” diye okunur.

Yarın itibariyle kamu çerçeve protokolüyle ilgili ikinci görüşmenin yapılacağı bilgisi haber kaynaklarına düştü.  Kamu adına bazı tekliflerin değerlendirileceği ve protokolün imzasına ilişkin önemli bir viraj olacağı çok muhtemel. Pazarlık masasındaki sendikanın tavrı çok önemli olacaktır. Kamu işçilerine 696 KHK sonrası dâhil olan 450 bin işçi için çok önemli bir görüşme olacağı kesindir.

Söz konusu işçiler kadro öncesi ve-veya sonrası, maalesef ki aynı işi yapan kurum personellerinden 3 kat fazla çalışıp onların yarısı kadar bile maaş alamamış görece olarak 3 de 1 bile itibar görmemiştir. Bahsedilen işçilerin kurum bazlı maaş farkları vardır. Dahası görevi olsun olmasın her işte çalıştırılmaları normal karşılanmakta, her türlü ayrıştırmaya maruz bırakılmaktadırlar.

Kamu İşçileri Kamu Hizmetlerinin manivelasıdır.

Kamu işçileri nasıl ki kamu yararına kamu için çalışıyorlarsa onların haklarına ilişkin tedbir ve önlemleri almak , haklarını  madden ve manen, tastamam vermek kamu adına icracı erkindir.

Tabii ki ilgili görüşme mali konularda olacaktır. Konunun maddi kazançlar ekseninde değerlendirilmesi sosyal statülerin oluşumu noktasında belirleyicidir. Güçlü bir sendikal duruş; bilinçle, istikrarla inşa edilmiş güçlü bir toplumun sınıf bazlı temelini de oluşturur.

Sendikasız işçi vardır, ancak işçisiz sendika olmaz.

Kamu ve Sendika yetkililerinin bu görüş minvalinde hareket edeceğini temenni ederek ,

Yarın Themis’in “terazi”sini 696’lı Kamu İşçileri adına, adaletli, temiz ve insan onuruna yakışır bir teklif için tutacağını, düşünmekteyiz

sadece dillerde değil faaliyetlerde de sağduyunun hakim olması, dileğiyle,

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.