696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

Kamu İşçilerine Bu Ayrımcılık Kaldırılmalıdır!

Çalışma yaşamında mevcut yürürlükte olan kanunlar  ve bağlı yönetmeliklerde de yeni bir düzenleme çalışmaları Türk İş kanunu adı altında  devam ediyor diye biliyorum.

Uygar Kipelin uyarılarını sizlere sunuyoruz 

Gerek 4857 iş kanunu gerek 5188 özel güvenlik kanunu ve borçlar kanunu gibi bir çok konuda müzakere süreci tüm taraflara birlikte hareket edilerek sonuçlandırılmalıdır.

Esnek çalışma gibi işverenlerin en çok istediği bu model ya da, işverenlerin haftalık çalışma saatleri ile ilgili talepleri işyerine özgü uygulamalar dikkate alınarak ve tabiki tüm taraflarla varılacak ortak bir karar ile birlikte uygulamaya geçmelidir.

Özelikle 4857 sayılı iş kanunun da ve bağlı yönetmeliklerde Yoruma açık ifadeler netlik kazanmalıdır, uygulamalar da işveren onayı ifadesi işçinin somut kesinleşen durumu ile tezatlık oluşturmamalıdır.

İşçi ve memur anne süt izni, ölüm doğum yardımında ayrı statüler de olsa da , ANNE hakları aynı olmalıdır bu ayrım sona erdirilmelidir.

İş sağlığı ve güvenliği kanunu pratik te aktif bir rol almalı, işveren ve çalışanın tüm tedbirleri alması bağımsız bir denetim ile yıl içinde en az 4 kez kontrol edilerek pratik kazandırılması kolaylaştırılmalıdır.

4857 iş kanunun da  Haklı fesih, Geçerli fesih , Derhal fesih gerektiren göz altı tutukluk ve hükümlü gibi  konular yeniden ele alınmalıdır.

İşyerinin kapanması, her hangi bir sebeple iflası, konkordato, yada toplu işten çıkarma konuların da emekçilerin kazanmış hakları koruma altında olmalı bir kaç işverenin nasıl uygulama yapacağına bırakılmamalıdır.

İşverenlere de ceza cetveli devlet eliyle oluşturulmalıdır, mobbing Baskı, bir çok konuda işveren üst kurullarıda işveren vekillerine gerekli cezaları vermelidir.İscinin sadakat borcuna, işveren de eşit davranma ilkesi gereği yâda aynı borcun karşılıklı olması gerektiği gibi konuları hatırlamali uymayan işveren vekilleride gerekli cezayı almalıdır.

Sizde yorumlara yazin, bende Ara ara eklemeye devam edeceğim..

Konuyla ilgili olmasa da Instagram'da Anadolu'dan Kelepir Arsa Instagram hesabından bizi takip edin.

9 Bin liraya , 19 Bin Liraya Müstakil Parsel Arsalar Paylaşım yapacağız. MEMURLARAHABER COM Güvencesi ile Buradan tıklayınız 

fb-img-1707909444201.jpg

fb-img-1708032938704-002.jpgfb-img-1708032930585-002.jpgfb-img-1708032920882-002.jpgfb-img-1708032925214-002.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum