4/D Kamu İşçilerinin Sesi! Ezgi YILMAZ

4/D Kamu İşçilerinin Sesi! Ezgi YILMAZ

Kamu işçilerinin kafası karışık. Maaş zammı yüzde 60 mı?

BİLGİLENDİRME!
Yakın zamanda yapılan KÇP görüşmelerinde işçi sendikaları taleplerini belirtmiş  Bakanlık karşılığında farklı bir fiyat vererek Pazarlığın süreceği bilgisini vermiştir.
Pazarlık sürerken ortalıkta epeyce bir Bilgi kirliliği yaşanmış her ağızdan bir miktar her kulağa farklı bir  maaş hesaplama şekli gelmiştir.
İlk pazarlık masasına oturulduğu gün dememe rağmen hergün bir araya gelinecek bugün tamamdır diye laflar gezmeye devam ediyor.Burda bunu bir kez daha belirtmek isterim öyle hesap uzmanlığına atıp tutmaya umut tacirliği yapmaya hiç gerek Yok resmi açıklama gelmediği sürece birincisi ağızdan duyulmadığı sürece çok fazla söylenenlere kanmamak gerek.
1 Mayıs işçi Bayramında açıklama yapılması bekleniliyor ne talep edilen nede şuan kamuoyunda konuşulan miktar olmayacak direk birincisi ağızdan bir sürpriz bekleniliyor.


Öyle çok uçuk rakamlar verip umutlandırmaya  çokta düşük tutup karamsarlığa düşürmeye gerek Yok.
Bunu unutmamak gerek her şeyi bilmeye her soruya ila bir cevabın olmasına  gerek Yok bekleyip göreceğiz demek en mantıklısı niyet okumaya gerek Yok.

Elbeteki herkesin aklında bir miktar bir tahmin vardır ama bunu kesinmiş gibi telafus etmek sonradan pişmanlığa sürükler onada gerek Yok.
Hepimizin Ortak talebi en yüksek meblanın olması açlık sınırı yoksulluk sınırı ve enflasyon düşünülerse  2 yıl boyunca verilecek miktarlar ile geçinileceği için 15 bin taban %45 enflasyon ve %15 refah payı çokta uçuk bir miktar olmayacak ileri aylarda tekrardan bir revize gerekecektir.
Son dakika bir sürpriz açıklama olmaz ise 1 Mayıs beklenmektedir onun dışında konuşulan miktar ve tarihlere çokta inanmamak gerek.

Resmi ağızlardan resmi açıklama beklemek ileride yaşanacak hayal kırıklığının önüne geçecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar