MALUMUN İLAMI

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda ne diyor,

 

“696 sayılı KHK gereği alt işveren işçilerinin sürekli işçiliğe geçirilerek toplu iş sözleşmesinden yararlandırılmasıyla 2021 yılı çerçeve anlaşması protokolündeki Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’na üye kuruluşlardaki işçi sayısı yaklaşık üç kat artmıştır. Alt işveren işçilerinin ücretlerinin daha düşük olması, ortalama ücretleri aşağı çekmiş, 2021 yılında geçmiş yıllara oranla yüksek reel gelir kaybı görünmesine neden olmuştur.”

 

İşçi Sendikaları Ne İş Yapar,

 

Dilim döndüğünce bu zamana kadar anlatmaya çalıştım zaten ama birde sözlük ne diyor bakalım.  “İş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular yönünden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve onları daha da geliştirmek amacıyla aralarında yasalar uyarınca kurdukları birlik.”

Kamu çerçeve protokolü ve  önemini  tekrar yazacak değilim, ancak şunu belirtmekte fayda var buralarda konuştuk ne kadar kaybımız vardı neler oldu 3 senede diye.

Şimdi geriye dönüp şunu sormak gerekmez mi ?

Bu açıklama bir mazeret bildirimi midir?

Durum tespiti midir?

Bir mazeret ise yorumu size bırakarak ve öyleyse (!); durum tespitiyse de işçi sendikaları ne iş yapmıştır?

 

TDK sözlüğe göre uyumak fiili, “uyku durumunda olmak” şeklinde tanımlanırken, “uyku” kelimesi “Dış uyaranlara karşı bilincin, bütünüyle veya bir bölümünün yittiği, tepki gücünün zayıfladığı ve her türlü etkinliğin büyük ölçüde azaldığı dinlenme durumu” olarak tanımlanmış.

Her zaman uyuyanlara nasıl günaydın dersiniz yada bu durum gereksizliğin dışında, biraz zorunluluktan yapılıyorsa, samimiyetsizliklere verilebilecek çok gerekli bir tepkimiz vardır.

 

Sendikasız işçi olur ama İşçisi olmayan sendika olamaz.

 

İlamın Malumu bu zamana kadar 696 işçilerini yok saydı ama  Malumun İlamı’nda var oldular.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.