4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

Taşeron ve 4d işçiler Ömer Fethi Güreri ziyaret etti

Tüm Kamu-Der  Genel Başkanı Halit Önük, CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer’i Meclis’te ziyaret etti.

fb-img-1638026033155.jpg

Önük, kamu çalışanlarının ve taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili süreçte yaşanan sorunların çözümüne yönelik çalışmalara verdiği destekten dolayı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e tüm kamu çalışanları adına teşekkür etti. 

Taşeron işçilerin kadroya alınması ve KHK ile çıkan kadroya geçiş sürecinde yaşanan sorunların Meclis gündemine taşınmasıyla, kamuoyunun dikkatinin de bu yöne çekildiğini belirten Halit Önük, “Bu konuda sayın Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer’in katkıları olmuştur. Kendilerine, tüm kamu çalışanları adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci başlamıştır ancak süreç sorunlu bir şekilde devam etmektedir. Kadroya geçiş süreciyle ilgili çalışmalar, beklentilerin çok altında kalmıştır” dedi. 

CHP Niğde milletvekili ve CP Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Halit Önük’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili olarak KHK ile başlatılan uygulamanın, sorunlar yarattığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Koşulsuz bir şekilde kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya alınması ve eşit işi yapanların eşit ücret almasını sağlayacak bir düzenlemeye gidilmesi konusundaki beklentiler ne yazık ki olumlu sonuçlanmamıştır. 

Belediyelerden doğrudan belediye kadrosuna geçiş, MEB farklı adlarda çalışan görevliler, PTT, Karayolları, Şeker Fabrikaları ve KİT’lerde çalışan yüzbinlerce taşeron işçinin kadro umudu boşa çıkmış, Kızılay gibi taşeron değil çalıştığı yerin asıl kadrosuna geçme umudu olanlar değerlendirme dahi alınmamış tümden taşeron uygulaması sonlandırılmamıştır. Kadroya alınacağı ifade edilen kamu çalışanlarının haklarında ekonomik iyileştirme yapılmayacağı deklare edilmiştir. Ayın işyerinde aynı işi yapanların farklı ücret ve haklara sahip olacağı bu uygulama,tekrar gözden geçirilmelidir. Tüm Taşerona Ayrımsız Şartsız kadro verilmelidir ”diye konuştu.

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Tüm Kamu-Der Genel Başkanı Halit Önük  Taşeron işçilerin tamamının kadroya alınana kadar ve eşit işe eşit ücret uygulaması hayata geçene kadar, mücadelelerinin devam edeceğini de sözlerine eklediler.

fb-img-1638026033155-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.