4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

ÜNİVERSİTE 17 nolu İŞ kolu 4d Kamu işçilerinin sorunları

Kamuda kadroya geçtikten sonra en büyük sorunları yaşayan İşçi kesmi hiç kuşkusuz Üniversitelerde 17.Sağlık İş Kolundaki 4/d li personellerdir..

Sorunların başlıcaları:

1. Aynı işverene bağlı Büro ve Sağlık İş kolu arasında maaş ve özlük hakkı adaletsizliği.

2. Çalışmanın fazla ve yoğun olduğu Sağlık Tesislerinin olduğu yerlede daha üst hakları verilip İşçilerin motive edileceğine en düşük haklara mahkum edilmesi iş verimini büyük oranda düşürmektedir. Yöneticilerin bu konuda adaletli olmasını istiyoruz.

3. Yeni kadroya alınan (işkur ile) maaş ödeme bütçesine göre toplu sözleşme maddelerinin delinmesi.. ( Özel Bütçe kadrosundaki işçiye fazla mesai yerine izin, Döner Sermaye işçisine ödeme yapılması ) 

4. Taşeron zamanından miras kalan veya hala çözümlemeyen sendikaların görmezden geldiği kadro unvan değişikliği..
Başta KHK ile kadroya geçen arkadaşlarımız olmak üzere yaptığı işe ait kadroya geçirlmediği için birçok personelin hem görev tanımına hem de iş güvenliği yasasına aykırı durumlar mevcuttur. Bununla ilgili yürüyen davaların olduğunu biliyoruz. Fakat sendikaların neden sessiz kaldığına anlam veremiyoruz.

5. Üniversitelerin Sağlık Tesislerinde görev yapan ve ilave olarak kendi kadrosunun dışında birçok işten ve personelden sorumlu olan ve idareye hesap veren görev arkadaşımızın İş risklerinin olmaması idari açıdan sorunları oluşturmaktadır.

6. İşin yapılması için görev tanımı belgesinde Üniversite mezun şartı ararnan idari ve mali sorumluluk sahibi personele yevmiye olarak en düşük maaşın reva gösterilmesi kurum içinde işçiler arasında tartışma ve huzursuzluklara yol açmaktadır. Bu madde de üste verilenler gibi işçilerin moral ve motivasyonu bozarak İş barışını engellemektedir. 

7. Kamu Çerçeveden çıkan 500 TL seyyanen zammın sadece bir kesimi doğrudan etkilerken diğer personel (veri kayıt, teknisyen, güvenlik vb.) Seyyanen zam verilmemesi ücret dengesizliğin sağlamıştır. Sendikaların ek protokol yapması bu v.b. sorunları çözebilir. Tabi böyle bir yetkili sendika varsa..

Devamını siz yoruma yazın biz maddelere ekleyelim..

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

........

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.