Gelecek Partisi : EYT Sorununu Çözeceğiz!

Gelecek Partisi : EYT Sorununu Çözeceğiz!

Gelecek Partisi EYT Sorunu biz çözeceğiz

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Habibe Başer, Raziye Gök Aktaş ve Prof. Dr. Ali Akmaz, Kurucular Kurulu üyesi Antalya-Isparta-Burdur il Koordinatörü Mevlüt Demir ile Antalya'da ziyaretlerde bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve kıdem tazminatının gündemde olduğunu belirten Habibe Başer, iki sorunun da önemine dikkat çekerek sorunu çözmek için elinden geleni yapacaklarını söyledi ve vatandaşın yanında olduklarını vurguladı. Antalya İl Başkanı Beytullah Demir ise Antalya'da ziyaretler ve görüşmeler yapacaklarını anlatarak rapor hazırlayacaklarını ve üst makamlara ileteceklerini aktardı.

İZLEMEK İÇİN:

'EYT SORUNU ÇÖZÜLMELİ'

EYT'lilerle ilgili açıklama ve çalışma yaptıklarını vurgulayan Habibe Başer, "Mutlaka çözülmesi gerekilen bir problem olduğunu düşünüyoruz. Çok sayıda EYT'li var ve yeni bir konu da değil. Bu sorun yıllardır devam ediyor. Hükümet tarafından hep görmezden gelindi. Bir türlü çözüm getirilmedi. Başka bahaneler üretildi. Ama bunun bir şekilde çözülmesi lazım. EYT'lilerin tek sorunu ya da talebi maaş değil. Bu insanlar çalışmadıkları zaman daha doğrusu yaşlarını bekledikleri zaman çalışamıyorlar. Sigortalı çalışmadıkları zaman sosyal güvencelerden faydalanamıyorlar. Sigortalı çalışırlarsa da emekli olduklarında maaşları düşüyor. Aslında bunlar çok net tespit edillmiş sıkıntılar. Çözümü ile de ilgili mutlaka hamle yapılması lazım. Bizim çözüm önerilerimiz var. Bunun mutlaka çözülmesi gerektiğini ve EYT'lilerin lehine çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

'VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ'

Kıdem tazminatı sorunu hakkında da açıklama yapan Başer, "Biz devletsek vatandaşların sorunlarını çözmek için burada olmalıyız. Önemli olan bizim için vatandaşın isteklerini, taleplerini yerine getirmek ve onların memnuniyet derecesini yükseltmek. İki sorunla da alakalı parti ekonomi kurmaylarımız açıklama yaptılar. Her türlü durumda EYT'lilerin ve kıdem tazminatı konusunda da vatandaşımızın yanında olacağız" şeklinde konuştu.

'ZİYARET EDECEĞİZ'

Antalya İl Başkanı Beytullah Demir ise kıdem tazminatının işçilerin kazanılmış hakkı olduğuna dikakt çekerek, "Bunun bütçe açığında veya benzeri unsurlarda kullanılmasını tasvip etmiyoruz. İnsanlar asgari ücretle geçiniyor. Biz sonuna kadar onların savunucusu olacağız" dedi. EYT'liler için de aynı desteği göstereceklerini aktaran Demir, "Kanun geriye yürümez ama maalesef bu hükümet zamanında kanun geriye de yürür oldu. Bunları da gördük. Antalya'da bunlarla alakalı topluluklar var. hepsini ziyaret edip gerekli raporlamaları yapıp üst makamlarımıza bilgilendirme yapacağız" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum