İşçilerin maaşlarına yüzde 85 zam yapıldı, En Düşük işçi maaşı 21 Bin TL oldu

İşçilerin maaşlarına yüzde 85 zam yapıldı, En Düşük işçi maaşı 21 Bin TL oldu

İşçilerin maaşlarına yüzde 85 zam yapıldı, çalışma saatleri ise 7 saate düşürüldü.

Türkiyenin tek kominist belediye başkanı Malkoçoğlunun başkan olduğu Tunceli Belediyesi ve Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri Belediye Meclis salonumuzda bir araya gelerek toplu sözleşme imzaladı.

Toplu sözleşmeye Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcılarımız Canan Ay, Ümüt Kaya, DİSK-Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ile DİSK Genel İş Şube Başkanı Çetin Yolluk katıldı.

Sözleşme 01.03.2023 tarihinden 28.02.2024 tarihleri arasında norm kadro işçi ve emekçilerinin almış oldukları günlük yevmiye ve sosyal haklarına 01.03.2023 tarihinden geçerli olmak üzere % 85 zam yapıldı. Bu haklara ek olarak 6 TL yol ücreti yardımı yapıldı.

Başkan Maçoğlu ayrıca taşeron-şirket işçilerinin Haziran ayında yapılacak toplu sözleşmelerinin ardından Ağustos ayı itibariyle işçi-emekçilerin çalışma saatinin 7 saate düşürüleceği bilgisini paylaştı.

Geçen yıl Türkiye'de ilk kez belediyedeki kadın çalışanlara 1 gün regl izni verilmişti

Başkan Maçoğlu, “Bileşenlerimiz ile yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla Haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır” dedi.

Bileşenlerimiz ile yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır.

İhaleyle yapabileceğimiz bütün giderleri işçilere vererek ve onları destekleyerek daha iyi, ucuz ve kaliteli bir iş yapılıyor. Kadrolu işçilerimize yüzde 85 zam ile 11 bin 500 lira olan maaşları 21 bin 200 civarına çıkarıldı.

Enflasyon yüzde 100'ün üzerine çıkması ve yoksulluk sınırında da yükselme olduğu için insanlar evine ekmek götüremez duruma geldi. Kiralar 3-4 bin liradan aşağı değil artık. Bu gibi sorunlar insanların yaşam alanlarını kısıtlıyor.”

Tunceli belediyesindeki toplu iş sözleşmesinin tüm Türkiye ye örnek olmasını ve bütün kamu çalışanlarının maaşlarının en az 20 bin TL net bandına çıkmasını umut ediyoruz.

HEMEN ALTTAKİ HABERLERE BAKINIZ

Kamu çerçeve prorotokolü ile 10 ve 18. iş kolundaki 2023 TİS Gelişmesi! Tıklayınız

Ankara'da aile bakanlığı için 2023 - 2024 banka promosyonu görüşmeleri yapıldı Tıklayınız

İşçilerin maaşlarına yüzde 85 zam yapıldı, En Düşük işçi maaşı 21 Bin TL oldu TIKLAYINIZ

Geçici işçiler kadroya geçti. İkramiyeler artıyor tıklayın 

10. İşkolunda kamu işçilerine 2023 ve 2024  Toplu iş sözleşmesi yapılması için bakanlığa yazı yazılmıştır tıklayın 

10 ve 18 nolu işçilerinin maaş Tediye ve ikramiyelerini yazdım görmek için tıklayın 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.