10 ve 18. İş kolundaki 4/D kamu işçilerine maaş Tediye ikramiye hesabı

Her zaman bilinçli işçinin hakkını arayacağını, hakkını aradıkçada hakkını alacağını düşünerek sizleri bilinçli hakkını bilen, arayan, sorgulayan dik duran bir işçi grubu oluşturmak istiyoruz.

Sendikalara boyun eğmeyen, patronun kendisi olduğunu sendikalara hissettirecek işçi hakkını da daha iyi arayacaktır.

Bu ilke doğrultusunda sizleri bilgilendirmeye devam ediyorum.

18 iş kolunda çalışan günlük brüt 333,60 TL yevmiye si olan bir işçinin şuan ki günlük neti 238 TL dır. 30 günlük maaşının neti 7155 tldir. Bildiğiniz gibi daha önce evli, bekar, eşi çalışan, çalışmayan, çocuk durumuna göre asgari geçim indirimi vardı.

Onu kaldırarak eşi çalışmayan ve çocukları olanlara bir haksızlık yapılarak, asgari ücret tutarından gelir vergisi ve damga vergisi alınmayarak verg istisnası tutarı şuanki rakam net 1352 TL maaşa eklendi. Böylelikle 30 günlük maaş vergi istisnası ile 8506 TL oldu.

Buyuksehir yol şuan net 1024 TL, küçükşehir yol net 683 TL dır. Sosyal yardım net 722 TL,işe gittiğiniz her bir gün için yemek ücretiniz günlük net 60,72 TL, yine iklimlendirme personeli için işe gittiğiniz her bir gün için günlük net 11,31 TL yoğurt yardımı, ayriyetten çalıştığınız her yıl için aylık net 5 TL fiili hizmet zammı ödenmektedir.1 günlük net yevmiye net 238 TL olup, 1 günlük bayram mesaisi net 477 TL dır. Buna karşı şuan da yetkili sendikaya maaşinizdan kesilip ödenen aidat net 283 TL dır.

Bu rakamlara göre herkes kendi pozisyonuna göre maaşını rahatlıkla hesaplayabilir. Tabi kçp sözleşmesi ve ardından yetkili sendikaların imzalayacaklari sözleşmelerden sonra bu rakamlar güncellenecek ve yeni zamlı maaşlarınız ortaya çıkacak.

Tıs imzalandiktan sonra 1 Ocak'a kadar geriye dönük bütün zamlı farklar hesaplanıp toplu olarak hesaplarınıza yatirilacaktir.

Toplu iş sözleşmesi imzalandiktan sonra yeni rakamlarla yol, yemek, sosyal yardım maaş ve yeni haklar üstüne alınırsa onların hesabını yapıp yeni maslarinizida grubumuzda bulacaksınız.

Ayriyetten geriye dönük toplu alacaklarınızin da hesabı tıs imzalaninca yapılacaktır. Tabi hep yapacağız, edeceğiz diyoruz.

Allah ömür, sağlık sıhhat verirse. Hakkınızı helal ediniz. Kalın sağlıcakla.

İşçilerin maaşlarına yüzde 85 zam yapıldı, En Düşük işçi maaşı 21 Bin TL oldu TIKLAYINIZ

10. İşkolunda kamu işçilerine 2023 ve 2024  Toplu iş sözleşmesi yapılması için bakanlığa yazı yazılmıştır tıklayın 

BİR KAMU TAŞERON VE 4/D KAMU İŞÇİSİNİN MEKTUBU SOSYAL MEDYAYI SALLADI TIKLAYIN 

Kamuya Geçici işçi Alımları 4 İkramiye 10 Bin Maaş 756 Kişi işe Alınacaktır Tıklayınız

Kamu işçileri adına TBMM'de yoğun mesai devam ediyor. Kadro , tayin 2023 maaş zamları tıklayınız

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.