Kamu işçilerine ve asgari ücret için Ergün Atalay Açıklama yaptı

Kamu işçilerine ve asgari ücret için Ergün Atalay Açıklama yaptı

Türk iş başkanından son dakika açıklaması GELDİ

GENEL BAŞKAN ERGÜN ATALAY KOCAELİ ŞUBE BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDi

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Kocaeli ilinde bulunan Genel Başkan Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ çatısı altındaki sendikaların Kocaeli’deki şube başkanları ile bir araya geldi.

Tekgıda-İş Sendikası Kocaeli İl Temsilciliği’nde şube başkanları ile bir araya gelen ATALAY, çalışma hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çalışma hayatındaki sorunların kılıf değiştirerek de olsa devam ettiğini söyleyen ATALAY,

“ Çalışanların sadece yüzde 14'ünde örgütlüyüz. Tüm çalışmalarımıza rağmen örgütlenmekte zorlanıyoruz.

Bu tablo başta sendikalar olmak üzere ülkeye yakışmamakta. Seçimden sonra Taşeron meselesi çözülecekti ama seçimden önce çok gündemde olan bu konu seçim sonrası hiç ağızlara bile alınmıyor. Aradan 5 ay geçti ne iktidar ne de muhalefet ağzını açmıyor.

Çarpık bir tablo var. Savaş olduğu zaman, bedelini kadınlar, işçiler ödüyor.Bu ziyarette arkadaşlarımız ile toplantı yapacağız.

Biz genel seçimde ‘Emekten yana olanlardan yana tavır alın’ dedik, yerel seçim geliyor ve biz yine aynı sözü söyleyeceğiz.” dedi.

“HERKESİN EMEKTEN YANA TAVIR ALMA MECBURİYETİ VAR”

Genel Başkan ATALAY, çalışma hayatında siyasi görüşler farklı olsa da herkesin emekten yana tavır alma mecburiyeti bulunduğunu vurgulayarak,

"Özellikle biz kendimizi sorgulayalım. Biz işçiler, sendikalar, ne zaman kayıkta küreği aynı istikamette çekersek başarıya ulaşırız ama birimiz A'ya birimiz B'ye gittiğimiz müddetçe sermaye, patronlar bizi kullanmaya devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

"ASGARİ ÜCRET KOMİSYONUNDA 2 ERKEK 2 KADIN OLACAK"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, önümüzdeki günlerde asgari ücretle ilgili görüşmelerin başlayacağını anımsatarak, şunları söyledi;

"Kasımın 20'sinden sonra komisyonu kurarız. Bu masada asgari ücretli otursun, biz oturmayalım.

Asgari ücreti 20 senedir anlatıyorum. Sendikalarda asgari ücretli işçi yok. Sendikanın olduğu yerde aile yardımı, ikramiye, servis, yemek olur. 8 milyon işçi, sanki bizim üyemiz, ailemizin parçası gibi gayret sarf ediyoruz. Allah nasip ederse kasımın 20'sinden sonra yeni bir asgari ücret komisyonu kuracağız.

Belki Türkiye'de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde komisyon kuracağız. 2 kadın, 2 erkek asgari ücretli olacak komisyonda. Yani ne olması gerekiyorsa orada oturanlar karar verecekler. Onlar, geçinemediklerini anlatacaklar. Sendikacılar da onların kararına uyacaklar." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum