Kamu işçilerinin Geriye Dönük Ödemeleri için Bakan yardımcısı ile Görüşme yapılmıştır

Bir çok kurumda kamu işçilerinin geriye dönük ödemeleri ödenmesi için Sağlık bakanlığı yetkili sendikası Öz Sağlık iş bakan yardımcısı ile görüşme yaptı.

İşte Sendikadan yapılan açıklama:

Genel Başkanımız Devlet Sert, Sağlık Bakanlığı toplu iş sözleşmesinden doğan geriye doğru alacakların gecikmesi ile ilgili olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile görüştü. Başkan Sert, ödemelerin geciktirildiği her gün artan hayat pahalılığı ve düşen alım gücü karşısında sağlık işçisinin kaybının arttığına işaret etti ve alacakların bir an önce ödenmesini istedi.

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, yeni atanan Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Görüşmede Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve toplu sözleşmeleri bağıtlanan sağlık işçilerinin Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının bir an ödenmesini isteyen Genel Başkan Devlet Sert, ödemenin geciktirildiği her gün, işçinin hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesinden kaynaklı zararının da arttığını ifade etti. Başkan Sert, gerekli planlamanın bir an önce yapılarak kazanılmış hakların geciktirilmemesini istedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ta ziyaretten ve güzel dileklerden duyduğu memnuniyeti belirtirken, geriye dönük alacaklarla ilgili olarak Bakanlık olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını, TBMM Ek Bütçe çalışmaları ile Maliye Bakanlığı’nın bütçe aktarımını beklediklerini ifade etti.

SAĞLIK İŞÇİLERİNİN SORUNLARI İÇİN ORTAK ÇALIŞTAY TALEBifb-img-1688972960653.jpg

Öte yandan ziyarette Sağlık Bakanlığı ile Sendikamız arasında yapılması planlanan ortak çalışmalar da gündeme geldi.

Sendikamız tarafından hazırlıkları sürdürülen ve sağlık işçilerinin sorunlarını kapsayan bir Çalıştay düzenleneceğini ifade eden Genel Başkan Devlet Sert, bu çalıştayın Sağlık Bakanlığı ile ortak düzenlenmesi halinde, sorunların çözümü konusunda daha hızlı hareket edilebileceğinin altını çizdi.

fb-img-1688972958707.jpg

Ziyarette Genel Başkanımız Devlet Sert’e Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan ile Edirne Şube Başkanımız Emre Promet eşlik etti

Sendika : Memur Maaşları 22 Bin TL oldu ama işçi maaşları 25 bin TL oldu! Tıklayın 

Kamu işçilerine ve devlet memurlarına önemli bir bilgi vereceğim tıklayınız 

Kamuya 1000 kamu işçisi alımı yapılacaktır kaçırmayın detaylar için tıklayınız 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum