4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

Bu bayramda çalışan kamu işçileri ek 2 bin 165 TL para alacak

Bu bayramda çalışan kamu işçilerine  Haftalık izin günü ile resmi tatil günü denk gelenlerin mesaisi 2,5 gün üzerinden hesaplanıyor.

Bu yıl Ramazan Bayramı’nda 3,5 gün çalışan bir kamu işçisinin alacağı fazla mesaisi ise 2. Bin 165 TL’ye denk geliyor.

Böylece ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışan işçi bir günü çalışmadan, bir günü de çalışması karşılığı olmak üzere iki günlük ücret alacak. Ancak iş sözleşmesinde farklı hükümler varsa ödenecek tutar daha da artabiliyor.


Ulusal bayram tatil günü ile hafta tatili aynı güne denk gelenler ise biri çalışma karşılığı olmaksızın, biri çalışması karşılığı ve bir günlük ücretinin yüzde 50’si de fazla çalışma karşılığı olmak üzere 2,5 günlük ücret alacak.

Örneğin bu Ramazan Bayramı’nda bayramın üçüncü günü Pazar’a denk geliyor. Haftalık izni bu güne denk gelen kişinin fazla mesai ücreti 2,5 gün üzerinden hesaplanacak

Bütün bayram çalışan kamu işçilerine ek 7.5 mesai 
Bu hesaba göre arife günü çalışan tam yevmiye alacak.

Bayramın birinci ve ikinci günü çift yevmiye alınacak. Bayramın 3’üncü günü hafta tatiline geldiğinden 2.5 yevmiye olacak ve toplamda 7.5 günlük yevmiye ödenecek.

Asgari ücrette 1 günlük brüt rakam 333,60 TL, net ise 283,53 liraya denk geliyor.

7,5 günde hesaba yatacak en düşük rakam ise 2.165 TL olacak.

Haftalık yasal çalışma süresi 45 saat olup, bu süreyi aşan çalışma süresi ‘fazla çalışma’ sayılıyor ve zamlı olarak ücretlendiriliyor.

Haftalık çalışma süresi olan 45 saat, işyerinde çalışılan gün sayısına bölünerek günlük yasal çalışma süresi bulunuyor. Örneğin, haftada 5 gün çalışılan işyerlerinde günlük 9 saat, haftalık 6 gün çalışılan işyerinde de günlük yasal çalışma süresi 7.5 saattir. Bu sürelerin üzerinde yapılan çalışma fazla çalışma süresi olup, fazla çalışma süresinin ücretinin yüzde 50 oranında zamlı ödenmesi gerekiyor

Daha detaylı hesaplama için  yevmiye yevmiye alınacak bayram mesaisi için buraya tıklayın 

15 farklı yevmiyeye Video olarak tabloları izleyiniz 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum