4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

İŞ YERİNDE ZORLA İŞ DEĞİŞİKLİĞİNE GÖTÜRÜLMEK İSTENMESİ DURUMUNDA YAZILACAK DİLEKÇE

İŞ YERİNDE ZORLA İŞ DEĞİŞİKLİĞİNE GÖTÜRÜLMEK İSTENMESİ DURUMUNDA YAZILACAK DİLEKÇE ÖRNEĞİDİR.


………………./Daire Başkanlığı/Üniversitesi/ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ’ NE

 

( veya hangi kurumsa)
……………. Tarihinden bu yana kurumunuz bünyesinde ve fakat çeşitli taşeron firmaların sigortalısı gösterilmek suretiyle (son olarak ………………biriminde) Sekreter , usta ,vs.Sürekli işçi Kadrosunda çalışmaya devam etmekteyim. 
Fakat, kurumunuzca şef, amir......... isim ………………… başlangıç tarihli temizlik hizmeti ile devam edeceğim ve bu tarihten sonra katlarda temizlik görevlisi olarak çalışmamın istendiği tarafıma sözlü olarak beyan edilmiş Oysa ………….. yıldır kurumunuz bünyesinde önce (…….. yıllık fakülte mezunu olmam sebebiyle) ……………biriminde çalıştırılmam kararlaştırılmıştır.Yada en baştan beri kurumumuzda temizlik görevinde hiç bulunmadığımı da denebilir.
Öncelikle;
İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. İşverenin vereceği talimatlarla, Anayasa ve kanunların emredici hükümlerine, toplu ve bireysel iş sözleşmeleri hükümlerine aykırı olmamak üzere, işin yürütümü ve işçilerin işyerindeki davranışlarını düzenleyebilme hakkına yönetim hakkı denir (Yrg.9.HK:2008/411) Yönetim hakkının tarafınızda olduğu ve fakat şef, Amir vs.tarafından haksız ve hukuka aykırı şekilde yetki gaspı ile kullanılmaya çalışıldığını tarafınıza bildiririm.
Yerleşik içtihatlar ve mevzuata göre; işyeri uygulaması ile oluşan iş şartı, işverence, işçi aleyhine olarak değiştirilemez. 4857 sayılı İş Kanunu 22.maddesi uyarınca, çalışma koşullarında yapılacak bir değişiklik ancak tarafların anlaşmalarıyla gerçekleşebilir(Yrg.HGK:2008/282). İşçinin uzun yıllardır çalıştığı ve ustalık kazandığı bölümden alınarak vasıf gerektirmeyen başka bir bölümde çalışmaya zorlanması iş şartlarında esaslı ve işçi aleyhine sonuç veren bir değişikliktir. İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. Çalışma şartlarında işçi aleyhine esaslı tarzda değişiklik yapılması halinde işçi yeni görevi yerine getirmek zorunda değildir. (Yrg.9.HK:2006/37017).
Açıklanan sebeplerle;
Temizlik hizmeti sunmam istenilen ....... şef,amir tarafından yaptırılmak istenen görev yeri değişikliğine muvafakat etmediğimi bildirir şef, amir vs.bu haksız uygulamasına gereken müdahalenin yapılmasını saygı ile arz ve talep ederim. ../...2022
İtiraz Eden
Adı Ve Soyadı
İmza

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.