4/D Kamu İşçilerinin Sesi! Ezgi YILMAZ

4/D Kamu İşçilerinin Sesi! Ezgi YILMAZ

Kamu işçilerinin mağduriyeti: Temizlik işçisiyim ama teknik birimde çalışıyorum

Hepinize iyi günler dilerim arkadaşlar. Kamuda meslek kodu mağduriyeti devam ediyor. İşte bize gelen bir işçi dostumuzun maili.

Yetkililer bu probleme biran önce çözüm üretmelidir.

Merhabalar , 

Vasıfsız işçi (temizlik personeli ) olarak işkur aracılığı ile kamu da işe başladım kurumdaki teknik servis biriminde eksik personel olmasından dolayı yaklaşık 4 yıldır teknik servis elemanı olarak çalışıyorum .

Benden daha sonra başlayan bir arkadaşım ile 2 yıl kadar çalıştıktan sonra tekrar temizlik personeli olarak çalışmaya başladı .

itiraz etti müdürlerimizle konuştu sendika ile konuştu , kurum amiri ile konuştu ama çözülmedi .

Bu süreçte temizlik personeli kadrosunda teknik servis işleri için sözlü olarak görevlendirildik ama resmî olarak görevlendirilmemiz yok .

Ben hala aynı teknik servis biriminde çalışmaya devam ediyorum ama yarın Birgün benimde başıma aynı hadiseler gelebilir .

Bir hak talep edemeceğimiz söyleniyor mahkemeye başvursak bile bir hak talep edemeyeceğimiz söylendi .

Puantajlarımız da teknik servis elemanı olarak kayıt tutuluyor sorumlu olduğumuz birimlerde düzenli olarak tuttuğumuz formlarımız da var isim soyisim gerekli açıklamalar ve imzamız var bu evraklarda yeterli olmaz mı , bu konuda bilgisi olan , yardımcı olabilecek var mı Şimdiden teşekkür ederim….?

Cevap: Mesleğiniz teknik personel olarak resmiyete eklenmediği müddetçe maalesef hiçbir hak iddia edemezsiniz. O yüzden diyoruz ki meslek kodu mağduriyeti biran önce düzeltilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar